A győztes gólt szerző Schön Szabolcs szerint az első félidőben annyira nem játszott jól a csapat, de mindenki nagyon küzdött.

„Voltak helyzeteink, volt egy kapufám és egy elrontott ziccerem is. De mindenki száz százalékot beleadott, ami a második félidőben meg is hozta a gyümölcsét. Már a meccs előtt tudtuk, hogy lesznek szurkolók, de arra nem számítottunk, hogy ennyien biztatnak minket. Le a kalappal előttük, köszönjük szépen!”

Beszélt arról is, hogy nagyon jól érzi magát az Ajaxban.

„Rendszeresen kezdő vagyok, ha így folytatom tovább, akkor nagy esélyem lesz a felnőttcsapat megközelítésére is.”

A videóban elárulja azt is, hogy követhető példa-e számára Patrick Kluivert fia, Justin, aki egy évvel idősebb nála, s az Ajaxtól az olasz AS Romához került, ahol már gólt is szerzett a Bajnokok Ligájában.

A parádés szabadrúgással egyenlítő Szoboszlai Dominik legutóbb az U17-es Európa-bajnokságon szerepelt egy csapatban ezzel a korosztállyal.

„Emiatt is nagyon jól éreztem magam, a társaság nagyon összekovácsolódott. Úgy éreztem, hogy a második félidőben már mi jobban akartuk a győzelmet, mint a szlovénok.”

A 85. percben összeakaszkodott ellenfelével, a szlovén Tronteljjel, s így emlékezett vissza az esetre:

„Nekem semmi gondom nem lett volna. Ugyebár elvittem mellette a labdát, hátulról fölrúgott, én lefeküdtem, szabadrúgás volt, és elkezdett felém jönni. Mondom, felém ne gyere! Fölkeltem, aztán elkezdett ott rajoskodni.”

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT
Magyarország–Szlovénia 2–1
(0–1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Tomasz Musial (lengyel)
MAGYARORSZÁG:
Ásványi – Kovács K., Mocsi, Csóka, Majnovics – Schön, Szendrei, Bokros, Szoboszlai, Szerető (Kiss T., 58.; Bencze M., 82.) – Tímári (Torvund, 74.). Edző: Németh Antal
SZLOVÉNIA: Gril – Trontelj, Zec, Stojinovic, Kurtovic (Urbancic, 87.) – Stusej (Demirovic, 77.), Maher, Stravs (Simic, 77.) – Prelec, Matko (Kolobaric, 62.), Kregar (Kolmanic, 62.). Edző: Agron Salja
Gólszerző: Szoboszlai (60.), Schön (66.), ill. Matko (14.)
Sárga lap:
Schön (25.), Szendrei (85.), ill. Zec (57.), Stojinovic (85.) 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
1
1


2–13
2. Ausztria
1
1

0–0 1
Koszovó
1

1

0–0 1
 4. Szlovénia
1

 –1
1–2
0