U18: Tajtival a fedélzeten a macedónokkal játszunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.23. 18:35
Kedden és csütörtökön Macedóniával játszik felkészülési mérkőzést Telkiben az U18-as magyar labdarúgó-válogatott. Az MLSZ hivatalos honlapjának beszámolója szerint Németh Antal szövetségi edző a Barcelona akadémiáján pallérozódó Tajti Mátyásra is számíthat a soron következő két összecsapáson.

Október közepe után ismét felkészülési mérkőzést játszik U18-as válogatottunk, amelybe ezúttal a csapat alapemberei mellett új és korábbról már ismerős, de az utóbbi időben nem kerettag játékosok is meghívást kaptak. A szakvezetés célja továbbra is az, hogy a csapat még jobban elsajátítsa és begyakorolja a Bernd Storck sportigazgató által minden magyar válogatottnál bevezetett és képviselt játékstílust. Ez a korosztály legközelebb a következő szezon elején, ősszel, az Eb-selejtezőkörben lép pályára tétmeccsen, akkor már U19-es válogatottként.

„Nagyon hasznosak ezek a nemzetközi meccsek, hiszen egészen más tempóban kell játszaniuk a srácoknak a megszokotthoz képest, így rengeteg tapasztalatot szerezhetnek. Folyamatosan keressük az új játékosokat, így a már ismert keretet ezúttal is kiegészítettük néhány új taggal, illetve pár korábban már megismert, de az utóbbi időben nem látott játékos esetében kíváncsiak vagyunk a fejlődésükre. Örömhír, hogy Tajti Mátyás és Szalai Attila is csatlakozni tudott, ellenben azokról az 1998-as születésű játékosokról ezúttal lemondtunk, akik a Puskás Akadémia FC UEFA Ifjúsági Liga-meccsén, Glasgow-ban érdekeltek. Macedóniáról nem sokat tudunk, de egyébként is inkább a saját játékunk, és annak gyakorlása lesz fontos” – mondta Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak

AZ U18-AS MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Demjén Patrik (MTK), Gundel Takács Bence (PFLA), Vajda Dániel (Budapest Honvéd)
Védők: Gergényi Bence (Budapest Honvéd), Nagy Ronald (Ferencváros), Nagy Zsombor (MTK), Rétyi Tamás (PFLA), Szalai András (MTK), Szalai Attila (Rapid Wien – Ausztria), Szilágyi Zoltán (Vasas), Tóth Dávid (ETO FC Győr)
Középpályások: Bayer Bence (MTK), Micsinai Miklós (Vasas), Szőke Dániel (Illés Akadémia), Takács Ronald (MTK), Tajti Mátyás (Barcelona – Spanyolország), Vogyicska Bálint (MTK)
Támadók: Bíró Ákos (Budapest Honvéd), Dragóner Filip (Ferencváros), Kamarás György (Budapest Honvéd), Kerekes Krisztián (DVSC), Kovács Dávid (Vasas), Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik