U18: Patik- és Tajti-góllal emberhátrányban is győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.19. 23:19
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Szerbiát. A mieink két gólját Patik Márton, valamint Tajti Mátyás szerezte.

Az őszi Eb-selejtezőre készülő U18-as válogatott a héten összetartáson vesz részt, két idegenbeli mérkőzést játszik a szerbek ellen. A keddi első összecsapás első félidejében nagyszerű futballal rukkolt elő az Oscar Corrochano vezette együttes, agresszíven letámadta a szerbeket, a megszerzett labdákból pedig sorra vezette támadásait, több nagy helyzetet is kialakítva – írja az mlsz.hu.

A 24. percben góllá érett a fölényünk, egy szabadrúgást követően a kapufáról, majd az ismétlés után a kapusról kipattanó labdát Patik Márton, a Ferencváros játékosa továbbította a kapuba (0–1).

A 33. percben ismét szabadrúgáshoz jutottunk, Tajti Mátyás, a Barcelona középpályása pedig nagyszerűen tekerte a kapuba a labdát (0–2), így kétgólos előnyünknél érkezett el a játékrész vége.

A második félidőben a szerbek feljöttek, főleg azután, hogy Kamarás Györgyöt második sárgával kiállította a játékvezető. A 63. percben sikerült is megszerezniük a szépítő gólt a hazaiaknak, egy jobb oldali beadásba egy támadó még beleért, a visszafutó Szalai Andrásra pöckölte a labdát, amely így a hálóba pattant (1–2, öngól).

A folytatásban mezőnyfölényben játszottak ugyan a hazaiak, védekezésre kényszerítették a mieinket, mégsem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani, nem is változott az eredmény a lefújásig, válogatottunk nagyot küzdve megnyerte a találkozót.

„Megküzdöttünk ezért a győzelemért, az első félidőben támadásban, a másodikban a védekezésben nyújtottunk jó teljesítményt. A csapat mentális erejét mutatja, hogy emberhátrányban nagyot harcolva sikerült megtartani az előnyt, és végig jó szellemben futballozva megnyertük a találkozót” – mondta Oscar Corrochano az mlsz.hu-nak a lefújás után.

Szerbia–Magyarország 1–2 (0–2)
Magyarország: Demjén Patrik – Tóth Dávid (Nagy Zsombor, 77.), Szalai András, Patik Márton, Gergényi Bence – Bayer Bence, Tajti Mátyás (Bíró Bence, 60.), Szabó Bence – Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 77.), Kamarás György, Takács Ronald (Hinora Kristóf, 77.)
G: Patik (24.), Tajti (33.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik