U18: kemény meccsen két góllal kikaptunk az írektől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 07:19
A Svédországban edzőtáborozó U18-as magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 3–1-es vereséget szenvedett Írország korosztályos csapatától felkészülési mérkőzésen.

A mieink kedden 0–0-s döntetlent játszottak a házigazda svédekkel, csütörtökön a heti első meccsükön pályára lépő, így jóval frissebb játékosokkal kiálló írek ellen zárták északi túrájukat. A mérkőzésen az ír együttes szerzett vezetést: szögletet követően nem tudtunk felszabadítani, s az ellenfél kihasználta ezt, egy jól eltalált lövéssel előnyhöz jutott – számolt be róla az mlsz.hu.A mieink kedden 0–0-s döntetlent játszottak a házigazda svédekkel, csütörtökön a heti első meccsükön pályára lépő, így jóval frissebb játékosokkal kiálló írek ellen zárták északi túrájukat. A mérkőzésen az ír együttes szerzett vezetést: szögletet követően nem tudtunk felszabadítani, s az ellenfél kihasználta ezt, egy jól eltalált lövéssel előnyhöz jutott – számolt be róla az mlsz.hu.

A mieink még a szünet előtt egyenlítettek, Keményffy Máté lépett ki a védők közül a jobbösszekötő helyén, és fejezte be góllal az akciót. A mérkőzés magas iramot, és sok párharccal tarkított, kifejezetten kemény játékot hozott. A mieink igyekeztek gyors passzokkal építeni támadásaikat, az ellenfél pedig fizikális előnyét kihasználva próbált boldogulni.

Oscar Corrochano szövetségi edző az első játékrész alapján úgy érezte, a támadósor megerősítésével megszerezhető a győzelem, ezért a szünetben több cserét is végrehajtott, de hiába maradt nyílt és kiegyenlített az összecsapás, a második félidőben már csak az írek találtak be a kapuba. Az ellenfél vezető gólja után a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani, riválisunk viszont a hajrában egy kontra végén megszerezte harmadik gólját, és ezzel 3–1-re megnyerte a találkozót.

„Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk, és bár a két csapat hasonló erősséget képvisel, ezúttal az íreknek jött ki jobban a lépés. Noha nem sikerült mérkőzést nyernünk, rengeteg tapasztalatot szereztünk a két svédországi meccsen, a játékosok saját bőrükön érezték, hogy a nemzetközi szinten az ellenfelek fizikális ereje már a felnőtt játékosokéhoz közelít, a mérkőzések intenzitása is a felnőtt labdarúgást idézi, és ehhez meg kell tanulni alkalmazkodni” – mondta Oscar Corrochano a mérkőzést követően.

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Írország–Magyarország 3–1 (1–1)
MAGYARORSZÁG: Gundel Takács Bence – Szalai András, Nemes Barna, Tóth Bence, Nagy Zsombor – Szabó Bence (Tóth Keve, a szünetben), Koncsag Martin (Takács Ronald, a szünetben) – Bíró Ákos (Kovács Dávid, a szünetben), Hinora Kristóf (Kamarás György, a szünetben), Keményffy Máté (Rétyi Tamás, 70.) – Tömösvári Bálint (Gergényi Bence, 70.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik