U17: szögletből szerzett góllal elitkörben a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 15:12
null
Herjeczki Kristóf, a magyar válogatott legjobbjának szöglete után született meg a találkozó egyetlen találata (Fotó: mlsz.hu)
A hazai rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőcsoportban a második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott, Belvon Attila szövetségi kapitány csapata Kazahsztánt győzte le 1–0-ra. A kvartett másik meccsén a horvátok 0–0-s döntetlent játszottak Izraellel.

A magyar válogatott hamar megszerezte a vezetést, Szalai Attila talált be – de tette mindezt lesről, ezért a találatot érvénytelenítette a játékvezető. A mieink irányítottak, és Herjeczki Kristóf volt különösen elemében, aki a szélen többször is őrületbe kergette cseleivel a kazah védőket.

A mélységi indítások azonban hiányoztak az együttes játékából, így Belvon Attila együttese igazi ziccert nem is tudott kialakítani.

A második játékrészben egy fokozatot feljebb kapcsolt a – már Tajti Mátyás nélkül játszó – csapatunk, egyre inkább érett a gól, amely az 57. percben meg is érkezett. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó Herjeczki végzett el szögletet, az erőből meglőtt labda pedig a kapust eltalálva a hálóban kötött ki (0–1). Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapja szöveges közvetítésében Danyil Pogyimszkij öngóljának írta a találatot.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, vagyis a második erőpróbáját is megnyerte a magyar válogatott. A két győzelmet arató U17-es csapatról ugyanakkor kritikaként meg kell jegyezni, hogy a két mérkőzésen nem sikerült akcióból betalálnia: Izraelt egy tizenegyessel, míg Kazahsztánt szögletből szerzett góllal múlta felül.

Mivel a másik párban Horvátország 0–0-s döntetlent játszott Izraellel, a magyar válogatott biztosította a helyét a tavaszi elitkörben, ahonnan lehetőségünk lesz kijutni a bulgáriai Európa-bajnokságra.

U17-ES EB-SELEJTEZŐKÖR
2. FORDULÓ
Kazahsztán–Magyarország 0–1 (0–0)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila – Vogyicska Bálint, Tajti Mátyás (Szabó Bence, 41.), Bodrogi János – Herjeczki Kristóf, Bíró Bence (Tóth Dávid, 77.), Tömösvári Bálint (Lassú Zsombor, 60.)
G: Pogyimszkij (57. – öngól)

A másik mérkőzésen: Horvátország–Izrael 0–0

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Horvátország 4, 3. Izrael 1, 4. Kazahsztán 0

3. FORDULÓ, VASÁRNAP
13.30 Magyarország–Horvátország (tv: Sport2)
Telki
13.30 Izrael–Kazahsztán
Tatabánya

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Magyarország
–Izrael 1–0
Horvátország–Kazahsztán 8–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik