U17-es Eb: „Ronaldónál és Messinél is figyelni kell erre”

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 18:36
null
Belvon Attiláék az edzéseken kívül is sokat dolgoznak
Regenerálódásról és pihenésről szólt az U17-es magyar válogatott szerdai napja, Belvon Attila, a csapat edzője pedig a csapaton belüli „vadhajtásokról” beszélt a Nemzeti Sportnak.

A Feröer elleni 4–0-s győzelem másnapján a szakmai stáb – az eddigiekhez hasonlóan – ismét két csoportra osztotta a keretet: az északi együttes ellen nagyobb terhelést kapó játékosokra regenerációs edzés várt délelőtt, a többiek pedig az edzőpályán gyakoroltak.

Az ebédet követően délután csendes pihenőre vonultak a fiúk, majd a szállodán belül volt szabad program. A játékosok napja tehát jóval pihentetőbb volt, mint a szakmai stábé.

SZOKATLAN TIZENEGYESEK

A Törökország elleni negyeddöntővel kapcsolatban csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat.

– A találkozót péntek 12 órakor, Nagygoricán rendezik.
– Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyből tizenegyesek következnek.
– A tizenegyeseket – amennyiben lesznek – nem a megszokott sorrendben rúgják majd a játékosok. Konkrét példával élve: ha az első rúgó magyar lesz, a következő kettő török, utána két magyar, majd ismét két török következik, egészen az ötödik kör végéig.
– A találkozó győztese bejut a május 16-án rendezendő elődöntőbe, és mivel a torna első öt helyezettje kvalifikálja magát az őszi, Indiában rendezendő U17-es világbajnokságra, már biztos résztvevője lesz a korosztályos vb-nek is.
– A vb-részvételért május 16-án rendezik a playoffmeccset a legjobb két negyeddöntős kieső között. A négy vesztes között elsőként a csoportban elért helyezés rangsorol, majd az ott szerzett pontok, a gólkülönbség, valamint a szerzett gólok száma. Ha a magyar csapat esetleg kiesik Törökország ellen, csoportgyőztesként jó eséllyel pályázna a vb-részvételért döntő meccsre. A párosítás szombaton, az utolsó negyeddöntő után derül majd ki.

„Nincs ezzel gond, azért vagyunk itt, hogy dolgozzunk és alkossunk – mondta Belvon Attila, az U17-es válogatott edzője. – A legtöbb időt azzal töltjük, hogy elemzünk, figyeljük az ellenfelet, végignézzük az edzéseinket, ami elég sok időt vesz el, olykor még a pihenőnket is ezzel töltjük. Általában reggel, amikor még a fiúk alszanak, el tud menni kocogni, vagy sportolni, aki akar, napközben talán fél órában asztalitenisz fér bele.”

A Feröer elleni kiütéses siker után érthetően vidám hangulatban telt a nap, Szélesi Zoltán szövetségi edző is egyedül amiatt volt picit bosszús kedden, mert a játékosok olykor a saját érdekeiket a csapat elé helyezték.

„Isten ments, hogy ezt a válogatottat, külföldi sztárcsapathoz hasonlítsam, de véleményem szerint a Real Madridnál ugyanúgy figyelni kell arra, hogy Cristiano Ronaldo képességeiből ne csak a portugál, hanem a csapat is profitáljon, a Barcelonában ugyanez a helyzet mondjuk Lionel Messi vagy Neymar esetében. A gyerekek játékosként és emberileg is fejlődési folyamatban vannak, Feröer ellen pedig a szokásosnál talán több területük nyílt arra, hogy alkossanak. Emiatt láttunk olyan megoldásokat, amelyek a folytatásban nem férnek bele. Azon leszünk, hogy ezeket a vadhajtásokat lenyesegessük, és a későbbiekben az egyéni kvalitásaikat a csapatjátékon keresztül mutassák meg a srácok” – fogalmazott Belvon.

A játékosok a városnézés után vacsorával zárták a mai napot, csütörtökön pedig a másnapi meccs időpontjában, 12 órakor lesz a Törökország elleni negyeddöntőt megelőző utolsó edzés.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.
Negyeddöntő
Spanyolország–Franciaország Május 12., 17.45
MAGYARORSZÁG–Törökország Május 12., 12.00
Németország–Hollandia Május 13., 12.00 vagy 17.45
Anglia–Írország Május 13., 12.00 vagy 17.45
Playoff (az 5. helyért)
A rájátszás nyertese ötödik európai csapatként részt vehet a 2017-es világbajnokságon. A negyeddöntő veszteseit rangsorolják (szempontok: 1. A csoportkörben elért jobb helyezés. 2. A csoportkörben szerzett több pont, jobb gólkülönbség vagy több szerzett gól. 3. Jobb negyeddöntős eredmény. 4. Kevesebb hibapont a csoportkörben és a negyeddöntőben (a piros lap 3, a sárga lap 1 pontot ér). 5. A selejtező sorsolásakor használt világranglistán lévő helyezés. 6. Sorhúzás.), majd a legjobb két válogatott megküzd egymással a világbajnoki szereplést érő 5. helyért
Negyeddöntő vesztese 1–Negyeddöntő vesztese 2 Május 16., 12.00
Elődöntő
A1/B2–C1/D2 (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
B1/A2–D1/C2 (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
Döntő
Május 19., 20.00 (Tv: Eurosport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik