Egy öngól és más semmi: U17-es válogatottunk lemarad az Eb-ről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 13:53
null
Posztobányi Patrik (14) és társai lemaradnak az Eb-ről (Fotó: Koncz György)
A Szélesi Zoltán irányította U17-es magyar válogatott Izrael hasonló korosztályú legjobbjai ellen a továbbjutás reményével várta az Eb-selejtező elitkörének hazai rendezésű csoportjában az utolsó fordulót. A mieinknek már egy döntetlen is elegendő lett volna a második helyhez, ami továbbjutást jelentett volna, ám Vida Kristóf szerencsétlen öngólja miatt végül Izrael lehet ott lehet a májusi Európa-bajnokságon Angliában.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 0–1 (0–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 150 néző. V: Milovan Milacsics (montenegrói)
MAGYARORSZÁG: Ásványi – Lakatos B., Farkas M., Varju, Vida Kristóf – Irimiás, Posztobányi, Kocsis B. (Szabó B., 75.) – Cipf (Papp M., a szünetben), Beke, Kapronczai (Tóth-Gábor, 50.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
IZRAEL: Keuf – Biton, Lugassy, Laufer, Hakim – Niddam, Sahar, Ovadia – Ram (Drori, a szünetben) – Abada (Asszajag, 63.), Dzsauabra (Gadir, 57.). Szövetségi edző: Gadi Brumer
G.:
Vida Kristóf (43. – öngól)
Sárga lap: Biton (66.), Drori (67.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egyetlen cél lebeghetett a Szélesi Zoltán felkészítette U17-es válogatott tagjainak szeme előtt az utolsó elitkörös Eb-selejtezőn Izrael ellen: nem kikapni. Ebben az esetben ugyanis biztosan kiharcolja az Európa-bajnoki szereplés jogát, mivel a többi selejtezőcsoportban már korábban befejeződtek a küzdelmek és eldőlt: ha a mieink pontot szereznek, nem lehetnek a legrosszabb csoportmásodikok. Ez egyben azt is jelentette, hogy Izraelnek mindenképpen nyernie kellett a kijutáshoz..

Szélesi ennek szellemében küldte pályára a csapatát, a mieink fegyelmezett védekezéssel igyekeztek útjukat állni a nem túl acélos izraeli próbálkozásoknak. A támadásokra azonban így már nem maradt elegendő erő, a vendégek az első 40 percben öt kapura lövést jegyezhettek fel, a mieink kettőt.

A második félidő aztán rémálomszerűen kezdődött, leginkább Vida Kristóf számára. A felcsúti nevelésű ferencvárosi játékos egy bátran a világ legveszélytelenebb beadásai közé sorolható centerezést lőtt senkitől sem zavartatva a saját kapujába: három méterre volt tőle a legközelebbi ember – Ásványi Balázs, válogatottunk kapusa...

A hátrányba kerülő magyar együttes érthetően megzavarodott a ritkán látható öngóltól, Izrael meg nem különösebben erőlködött újabb találat(ok) megszerzéséért – ettől függetlenül a vendégek legjobbja, Ofek Ovadia zúgó kapufája emlékeztethetett mindenkit arra, hogy melyik csapat futballozott ezen a délutánon jobban és tett többet az Eb-szereplés kiharcolásáért. És ez még akkor is igaz, ha a végén Papp Marcell lövése után a gólvonalról kellett mentenie az ellenfél védelmének.

Győzelmével Izrael kijutott az Európa-bajnokságra, amelyet 16 gárda részvételével idén májusban rendeznek Angliában.

A csoport másik mai meccsén:
Románia–Szlovénia 1–2

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Szlovénia
3210624 7
2. Izrael
3201642 6
3. MAGYARORSZÁG3111321 4
4. Románia
300329–7 0

PERCRŐL PERCRE

84. perc: Vége! Magyarország kikapott, így nem jutott ki az Európa-bajnokságra, Izrael lett a csoport második helyezettje.

83. perc: Beke ívelt könnyelműen szabadrúgásból Keuf kapus kezébe.

81. perc: A gólvonalról mentenek a vendégek!!! Egy balról érkező beadást Beke csúsztatott a jobbösszekötő helyén üresen érkező Papp elé, aki 13 méterről lőtt is, a labda túljutott, Keufon, de mivel a kapus belekapott, így a védők a gólvonalról vágták ki a labdát.

80. perc: Négy perc lesz a ráadás.

80. perc: Szöglethez jutottunk, a kifejelt labda Beke elé került, aki minden dühét beleadva telibe püfölte az eredményjelzőt.

78. perc: Mintha mi vezetnénk... Beke szinte egyedül próbál támadást vezetni a komplett izraeli védelem ellen. Eredményessége borítékolható...

77. perc: Üllőn pörögnek az események: előbb egyenlít a 10 emberrel játszó románok egyenlítettek, majd a szlovének visszavették a vezetést.

75. perc: Most a csere: Szabó Bálint váltja tehát Kocsist.

73. perc: Utolsó cseréjére készül a magyar válogatott, Beke Kocsis fejezi be nemsokára.

70. perc: Éledezünk, éledezünk, de helyzetünk nincs.Beke jobbról emelt középre, Tóth-Gábor a tizenhatos vonalánál hosszan vette át, a védők kivágták. Ilyen „helyzetekig” jutunk...

67. perc: Drori is kapott egy sárgát, Bekének könyökölt oda.

66. perc: Ovadia húzott középre jobbról a tizenhatoson belül, majd Vida mellett nagy erővel lőtt, óriási kapufa, a labda kipattant, Ásványi rávetődött, miközben Biton ellökte a kapust. Sárga lap.

64. perc: Az izraeli orvosi stáb rendkívül lelkesen mutatja a kispad felé, hogy bizony Abadát le kell cserélni...

63. perc: Abada ápolása miatt állt a játék, a vendégek támadója hordágyon hagyta el a pályát, Asszajag állt a helyére.

60. perc: Biton lökte földre Varjút a tizenhatoson belül, de nincs sípszó.

59. perc: Kocsis harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos bal sarkánál. Papp Marcell ívelt középre, a visszafejelt labdát nagy nehezen mentette szögletre a vendégek védelme.

58. perc: Közben megszerezték a vezetést a szlovének Románia ellen.

57. perc: Csere a vendégeknél: Dzsauabra helyén Gadir.

55. perc:Hosszas készülődés után Beke a sorfalba lőtte a labdát.

54. perc: Papp Marcell harcolt ki szabadrúgást 22 méterre a kaputól.

52. perc: Kocsis lőtt be balról szögletet, Keuf húzta le biztos kézzel a rövid saroknál.

50. perc: Tóth-Gábor Kristóf váltotta Kapronczai Gergelyt.

48. perc: Dzsauabra hozta fel a labdát középen, és miután senki nem támadta, 22 méterről laposan lőtt, Ásványi szögletre tolta.

45. perc: Egy öngól sosem jó, ez most különösen nem az, így ugyanis Izrael a csoport élére ugrott, a mieink visszacsúsztak a 3. helyre.

43. perc:Öngóllal vezet Izrael. Dzsauabra balról érkező teljesen veszélytelen beadását Vida valami egészen érthetetlen kapkodástól vezérelve az ötös vonalától a bal alsó sarokba lőtt, 0–1!

42. perc: Biton lágyan ívelt egy szöglet után visszatett labdából a tizenhatos jobb sarkától keresztbe az ötös baloldalánál érkező Laufer elé, aki kapásból az oldalhálóba lőtt.

41. perc: Izrael kezdte a második félidőt.

Cserék a második félidő előtt: nálunk Cipf helyén Papp Marcell, náluk Ramot váltotta Drori

A csoport másik mérkőzésén sincs gól: Románia–Szlovénia 0–0 a félidőben.

40. perc: Milacsics játékvezető lefújta az első félidőt.

39. perc: Beke! Egy előre ívelt labdát a térfél közepén átvett, tolt rajta egye, majd 25 méterről célba vette a jobb alsót, Keuf üggyel-bajjal tudott csak védeni.

35. perc: Abadát állította meg lesen a játékvezető, tévesen, Lakatos legalább egy méterrel belógott...

33. perc: Abada törte meg az elmúlt percek meddő mezőnyjátékát: 23 méterről, jobbal lőtt a kapu fölé.

30. perc: A többi csoportban már véget értek a küzdelmek, így pedig már tudható, hogy jelenleg a 4 pontos Grúzia a legrosszabb csoport második: 3 meccs, 4 pont, 8–5-ös gólkülönbség – csak a hét legjobb második kerül ki az Eb-re. A mieink tehát, ha kikapnak biztosan nem lesznek ott az Eb-n, mert a találkozó előtt a 4 pontja mellé csak +2-es gólkülönbsége volt a csapatnak, tehát egy vereség esetén ez legjobb esetben is maximum +1-es lehet.

29. perc: Itt az első magyar lövés: Irimiás lőtt 21 méterről a jobb felső sarok mellé.

27. perc: Ovadia laposan centerezett jobbról az alapvonaltól, Abada Farkas szorításában nem tudta kapu felé irányítani a lövését.

25. perc: Nagy taktikai csata zajlik a pályán, de amíg a vendégeknek már volt több helyzete is, a mieink még nem tudták veszélyeztetni Keuf kapuját.

23. perc: Ovadia próbálta megforgatni Vidát az ötös jobb sarkánál, de védőnk remekül lépett közbe és úgy szerelte a támadót, hogy a labda róla pattant az alapvonalon túlra.

20. perc:Nagy helyzet maradt ki! Ovadia remek mélységi passza után Niddam balról érkező lapos beadása Biton elé került, ő 9 méterről kissé jobbról szerencsére nem találta el jól, így a labda centikkel a jobb alsó sarok mellé gurult.

18. perc: Abada balról lágyan emelt középre balról, Vida nem a legjobb helyre fejelte, tekintve, hogy Jauabra elé került, akinek a szöktetése hosszúnak bizonyult Ramnak, Ásványi szedte fel a labdát könnyen.

16. perc: Irimiás rúgta meg csúnyán Sahart, megúszta sárga nélkül.

14. perc: Kapronczai jobbról ívelt a kapu elé, a baloldalon érkezett Varju, de lemaradt a labdáról, Keuf kapusé volt már a labda, amikor a védőnk ütközött vele.

12. perc: Gyors izraeli akció végén Abada egy befelé csel után 17 méterről lőtt, a labda Varjúról pattant szögletre, amelyből aztán nem lett veszély.

11. perc: Posztobányi és Dzsauabra fejeltek össze, utóbbi szorul rövid ápolásra.

10. perc: Masszív mezőnymunka zajlott a pályán, a labda valamivel többet van a vendégeknél.

8. perc: Ram lökte meg egy kicsit Varjút, Milacsics játékvezető kiszúrta, magyar szabadrúgás.

7. perc: Az előbb említett 150 néző között ott van Georges Leekens, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is.

6. perc: Az első lövés! Dzsauabra hozta fel a labdát, majd kissé jobbról, 18 méterről laposan lőtt, Ásványinak nem okozott problémát az erőtlen lövés.

5. perc: Cipf követett el apróbb szabálytalanságot egy rossz labdaátvétel után, szabadrúgás a vendégeknek a felezővonaltól.

4. perc: El ne felejtsük, ebben a korosztályban még kétszer 40 percig tart egy félidő.

3. perc: Helyszíni tudósítóink közmegegyezéses alapon 150 fős közönséget becsültek a mérkőzésre. Elfogadjuk.

2. perc: A mieink fehér nadrág, piros mez, a vendégek tiszta kék összeállításban lépnek pályára.

1. perc: A mieink kezdték a találkozót.

Majd a magyar himnusz.

A két csapat már a pályán, szólnak a himnuszok, elsőként a vendégeké.

Köszöntjük olvasóinkat! Perceken belül megkezdődik a Magyarország–Izrael U17-es válogatott Eb-selejtező az elitkör 3. fordulójában.

ELŐZMÉNYEK

A mieink az elitkör első fordulójában az utolsó pillanatban pontot mentettek Szlovénia ellen, majd a második körben 2–0-ra legyőzték Romániát, így a mai meccsen már egy döntetlen is elegendő lehet a továbbjutáshoz.

Szélesi Zoltán csapatának mai ellenfele Izrael U17-es válogatottja, amely az első körben 5–1-re legyőzte Romániát, majd kikapott Szlovéniától 3–0-ra, így nekik mindenképpen nyerni kell ma a továbbjutáshoz.

A magyar válogatott a tavaly októberben a hazai rendezésű selejtezőtornán Hollandia, Wales és Koszovó válogatottját megelőzve száz százalékos teljesítménnyel nyerte a csoportját, így harcolta ki az elitkörös szereplés jogát.

A csoport másik mai meccsét a mieinkkel egy időben rendezik a Románia–Szlovénia találkozó is 14.00 órakor kezdődik Üllőn.

A CSOPORT ÁLLÁSA A MÉRKŐZÉS ELŐTT
Szlovénia
2
11
4–13
4
Magyarország
21
13–12
4
Izrael 2
1
15–41
3
Románia 2
2
1–7–6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik