U17: „Ki kellett beszélni” – ez segített a fiúknak a spanyolok elleni meccs után

NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 16:11
A spanyolok elleni drámai búcsú után sorsdöntő mérkőzés vár az Európa-bajnokságon az U17-es válogatottra: Belgium ellen száll harcba csütörtökön a világbajnoki indulást érő 5. helyért. Még a negyeddöntő másnapján beszélgettünk Preisinger Sándorral, a helyosztó előtti utolsó edzésen pedig a csapat két tagjával, Balogh Botonddal és Horváth Milánnal első sorban arról, hogyan emésztették meg a Spanyolország elleni meccset.

Horváth Milán elárulta: a meccs után elég rossz volt a hangulatuk.

„Nem igazán tudtam elaludni sem, aztán elég rosszul aludtam. De délelőtt megbeszéltük a problémákat, és délutánra nagyjából már minden rendben volt, mostanra pedig tökéletes a hangulat.”

Balogh Botond kijelentette: a sok beszélgetés segített nekik feldolgozni, hogy elveszítették feldolgozni a Spanyolország elleni 11-es párbajt.

„Összeültünk, megbeszéltük, hogy mit kell csinálnunk. Így is nagyon büszke vagyok az egész csapatra, de nagyon látszik rajtunk, hogy mentálisan is nagyon erősek vagyunk. Szerintem most is mindent oda fogunk tenni, és tényleg csak arra gondolunk, hogy kijutunk a világbajnokságra.”

Preisinger Sándor szövetségi edző arról mesélt: mennyiben változott a megszokott napi rutinjuk a mérkőzés másnapján.

„Megfordítottuk kicsit a napot: délelőtt volt a szabadprogram, amikor elmentünk megnézni kicsit Dublint, ha már itt vagyunk ennyi ideje, és még egyszer sem voltunk a városban. Máshol ebédeltünk, hogy egy kicsit mást is egyenek a srácok, olyasmit, ami közelebb áll az otthoni étrendjükhöz.”

Az NSO Tv videójában mindhárman beszélnek arról: mennyire lehet kiindulni a belgák elleni elitkörös meccsből, amikor elszenvedte a magyar csapat eddig egyetlen vereségét ebben a sorozatban.

Az U20-as vb-bronzérmes tanácsai a fiúknak a sorsdöntő meccs előtt

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSÜTÖRTÖK
PLAYOFF A VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉSÉRT
13.00:
Magyarország–Belgium – élőben az NSO-n!
ELŐDÖNTŐ
17.30:
Hollandia–Spanyolország
20.00: Franciaország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik