U17: háromgólos győzelem az Eb-selejtező főpróbáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 16:16
A magyar U17-es válogatott a keddi 2–0-s siker után csütörtökön is legyőzte a macedón válogatottat felkészülési mérkőzésen.

A hazai rendezésű Eb-selejtezőre készülő csapat számára a csütörtöki összecsapás volt a főpróba. Szélesi Zoltán csapata az mlsz.hu beszámolója szerint az első félidőben is uralta a játékot, de gólt nem szerzett. A fordulás után, a 44. percben Bévárdi Zsombor szerzett labdát a macedón térfélen, jól vette észre, hogy középen van érkező társ, a pontos átadás után pedig Lakatos István senkitől sem zavartatva lőtt a kapu középébe (1–0).Lakatos István senkitől sem zavartatva lőtt a kapu középébe (1–0).

Két perccel később a mérkőzés legszebb támadása végén kétgólossá vált az előny, villámgyors jobb oldali akció során Bévárdi és Pratsler Benjámin remek kényszerítője végén utóbbi lőtte ki a jobb alsó sarkot (2–0). A 70. percben bal oldali szögletet követően nagy kavarodás után Gajda Márkó fejelt a hálóba, ezzel beállítva a 3–0-s végeredményt.

„Az első félidőben új felállási formát próbáltunk ki, de nem működött úgy a játék, ahogy szerettem volna, ezért változtatni kellett a taktikán – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. – Ezt követően feljavultunk, a második félidőben megmutatták a játékosok, hogy támadásban is megvan a megfelelő minőség a csapatban. Ezen a mérkőzésen egy fokkal kevésbé voltam elégedett a játékkal, mint a keddi találkozón, volt pár hibáink, nem játszottunk tökéletesen, de nagyon fontos, hogy immár sorozatban negyedik mérkőzésünkön nem kaptunk gólt. Az Eb-selejtezők előtt még van egy összetartásunk, és azt követően döntünk arról, hogy kikkel kezdjük meg az októberi tétmérkőzéseket.”

Az U17-es csapat október 24. és 29. között játszik Eb-selejtezőket Grúzia, Románia és Szlovákia ellen Telkiben és Felcsúton, a csoport nem magyar érdekeltségű meccseit Dabason rendezik.

U17-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Macedónia 3–0
(0–0)
Magyarország:
Bese (Berla, a szünetben) – Szekeres P. (Erdélyi, a szünetben,), Virág (Horváth Cs., a szünetben), Falusy (Berdó, a szünetben), Deutsch (Gajda, a szünetben) – Stoiacovici (Takács M., a szünetben), Kiss B. (Németh G., 60.) – Bévárdi (Bolla, 60.), Pratsler (Kun, 60.), Lakatos I. (Horváth O., 60.) – Tímári (Nyéki, a szünetben)
G: Lakatos I., Pratsler, Gajda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik