U17: Hamar visszakapcsoltak a kívánt szintre a fiúk – Preisinger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2019.09.26. 19:27
Megnyerte utolsó felkészülési mérkőzését az október 26-án kezdődő U17-es világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott, amely a keddi 4–1 után ezúttal 2–1-re győzte le a horvátokat a drávavásárhelyi összecsapáson. A találkozó után az NSO Tv stábja Preisinger Sándor szövetségi edzővel és a győztes gól szerzőjével, Ominger Gergővel beszélgetett.

Preisinger Sándor szövetségi edző szerint látszott, hogy mindkét félidőben nagyon akart a csapat.

„Ez az elsőben nem annyira sikerült jól, a második nyilván jobban sikerült kiindulva a keddi mérkőzésből. Ilyen szempontból felpörögtek a játékosok.”

A szakember az NSO Tv videójában mesél arról, mennyire állt már össze fejében a keret, és hogy már nincs meg az a nagyképűség és arrogancia a játékosokban, amiről még egy nyári torna után beszélt.

A győztes találatot szerző Ominger Gergő szerint ez tökéletes felkészülési mérkőzés volt a világbajnokságra.

„Mind színvonalban, mind futásmennyiségben, mind fizikai párharcokban. Ugye, én a második félidőben álltam be, és úgy gondolom, mi, cserék gyorsan fel tudtuk venni a versenyt, így nem volt gond. A csapat végig próbált focizni, játszani, és úgy gondolom, ez a végére ki is jött.”

Ominger videónkban beszél arról, hogy mennyit gondol már a brazíliai vb-re, illetve szóba kerülnek a célkitűzések is.

Így győzte le ismét a horvátokat a vb-re készülő magyar válogatott

U17-ES VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Horvátország–Magyarország 1–2 (1–0)
Drávavásárhely (Nedelisce)
Magyarország:
Vaits Marcell – Hosszú Zétény (László Dávid, a szünetben), Pereira Américo (Horváth Milán, a szünetben), Balogh Botond, Orosz Donát – Sipos Gábor (Ominger Gergő, 62.) – Molnár Rajmund (Németh András, 62.), Tóth Borisz (Posztobányi Patrik, 62.), Baráth Péter (Kosznovszky Márk, 62.), Hajdú Roland (Komáromi György, a szünetben) – Szalay Szabolcs (Mester Csaba, a szünetben)
A válogatott gólszerzői: Mester Cs. (60.), Ominger (73.)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Nagy-Pál Tamás (videó), Tumbász Hédi (fotó)

A BRAZÍLIAI U17-ES VB-RE KÉSZÜLŐ MAGYAR KERET
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Budapest Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Budapest Honvéd), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Pereira Américo (ETO FC Győr), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
Középpályások: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Hajdú Roland (Ferencváros), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Benfica), Németh András (Genk), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik