U17-es válogatott: győzelemmel kezdett a Pisont-csapat

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 21:57
Az U17-es labdarúgó-válogatott vasárnap kora délután érkezett meg Máltára, Pisont István szövetségi edző rövid pihenő után még aznap edzést vezényelt a játékosoknak. A hétfő délelőtt is edzéssel telt, majd kora este a máltai U19-es válogatottal meccselt együttesünk, s győzött 2–0-ra – adta hírül az mlsz.hu.

A mérkőzést műfüves pályán rendezték meg, a magyar válogatott a Horváth Dániel – Bedi Noel (Tóth Martin, 70.), Kecskés Ákos (Polgár Kristóf, 78.), Talabér Attila (Nagy Ádám, 78.), Spandler Csaba – Szántó Tamás (Bartos Julián, 78.), Gazdag Máté, Rácz Barnabás (Korozmán Kevin, 62.) – Grabant Bence (Vida Máté, 78.), Tihanyi Olivér (Murai Márk, 62), Zsótér Donát (Takács Krisztofer, 70.) összeállításban szerepelt az összecsapáson.

A mérkőzés 80 perce jelentős magyar fölényben telt, az agresszívan játszó máltaiak kontrákból és pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni – csekély sikerrel. A 37. percben megszereztük a vezetést, Bedi Noel jobb oldali beadását követően Tihanyi Olivér 16 méterről, kapásból a léc alá bombázott.

A folytatásban is a mieink domináltak, a végeredmény a 75. percben alakult ki, amikor Takács Krisztofer fordult le a bal oldalon, Korozmán Kevint indította, ő pedig az alapvonal közeléből középre adott, az érkező Murai Márk pedig a hálóba továbbított (2–0).

„Füves pályán szerettük volna lejátszani a mérkőzést, ezt sajnos a helyi szervezők nem tudták megvalósítani, ezért kellett műfűre vinni az összecsapást – értékelt a lefújás után Pisont István. – A nedves műfű gyorsította a játékot, de jól alkalmazkodtunk a körülményekhez, koncentráltan, pontosan, jó ritmusban futballoztunk. Még a szezon elején járunk, ahogy egyre több meccs lesz a lábakban, a formák is javulnak majd, de már most is tetszett a csapat teljesítménye."

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik