U17-es válogatott: egygólos vereség a németektől a svájci elitkörben

www.mlsz.hu/NSO www.mlsz.hu/NSOwww.mlsz.hu/NSO www.mlsz.hu/NSO
Vágólapra másolva!
2010.03.25. 21:37
null
Kihagyott helyzetek után vereség: rosszul kezdett az elitkörben a magyar csapat (Fotó: MLSZ)
Vereséggel kezdte a Svájcban megrendezett Európa-bajnoki elitkört a magyar U17-es labdarúgó-válogatott: a fiatalokat a címvédő Németország győzte le 1–0-ra Kolja Pusch 17. percben szerzett tizenegyesgóljával. A meccset a helyszínen tekintette meg Erwin Koeman szövetségi kapitány.
Válogatottunk Dombó Dávid - Poór Patrik, Tóth Ferenc, Tar Zsolt, Bodó Norbert - Nagy Gergő, Hajdú Ádám (Vass Patrik a 70. percben) - Vécsei Bálint (Papp Máté az 55. percben), Adorján Krisztián, Fejes János - Erdélyi László (Serfőző Bence a szünetben) összeállításban játszott.


A mérkőzés első percei a németek fölényében teltek, de a mieink hamarosan egyenrangú partnerré váltak. A 17. percben azonban az Európa-bajnok szerzett vezetést, Tóth Ferenc a 16-oson belül szabálytalankodott, s a megítélt büntetőt Kolja Pusch értékesítette. A szünetig kiegyenlített volt a játék, a második negyven percben azonban egyértelműen a magyar gárda irányított, fiataljaink három nagy helyzetet is kidolgoztak, de nem sikerült egyenlíteniük. A mérkőzésen Vécsei Bálint, Adorján Krisztián és Fejes János sárga lapot kapott.

"Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, nagyon sajnálom a játékosokat, mert mindent megtettek a sikerért – nyilatkozta az MLSZ honlapjának a találkozó után Tuboly Frigyes szövetségi edző. – Fájdalmasan megtapasztaltuk, amit eddig is tudtunk, ha nem használjuk ki ziccereinket, nem tudunk pontot szerezni". 

A 6. csoport másik mérkőzésén vereséget szenvedtek a házigazda (és nem utolsósorban világbajnok) svájciak Szerbiától. A svájciak Stjepan Vuleta találatával még vezettek, de Matija Nasztasics duplája végül szerb sikert hozott.

A 2. fordulóban Magyarország Szerbiával (szombat, 16 óra), Németország Svájccal mérkőzik meg. A hét elitkör győztese jut be az Eb nyolcas döntőjébe, a házigazda Liechtenstein automatikus résztvevő.
U17-ES LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐK
ELITKÖR, 6. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Németország 0–1 (Pusch 17. - 11-esből)
Svájc–Szerbia 1–2 (Vuleta 10., ill. Nasztasics 32., 60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik