U17-es válogatott: a 4–1-es vereség után javítottak a mieink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 14:35
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Szerbiában.

A szerbiai túrát magába foglaló évzáró összetartás első, keddi mérkőzésén a magyar U17-es válogatott rengeteg egyéni hibát elkövetve 4–1-es vereséget szenvedett a szerbektől, a csütörtöki visszavágón azonban megmutatta igazi arcát, s a 80 perc végén a házigazdák örülhettek az 1–1-es döntetlennek.

Bár a szerbek valamivel többet birtokolták a labdát, a mezőnyfölényük mindössze azt jelentette, hogy a felezővonal környékén járatták azt, miközben hiába próbálták rést találni a védelmünkön. A hazaiak nem jelentettek komolyabb veszélyt a kapunkra, ezzel szemben válogatottunk rendre hatékonyan játszotta meg a megszerzett labdákat, több nagy helyzetet is kialakítottunk, kapufánk volt, és az első negyedórában egy büntetőt is lőhettünk, amelyet azonban Virág Ákos nem tudott értékesíteni. A csapatkapitány a 17. percben jóvátette hibáját, egy szöglet után fejelt a hálóba, megszerezve a vezetést a mieinknek.

A szünetben megérdemelten vezettünk, és a második félidőben is szervezetten futballoztunk, de az 55. percben egy szabadrúgást követően a házigazdák egyenlítettek. A folytatásban is megvoltak a lehetőségeink, de végül csak helyzetekig jutottunk, újabb gól nem született, 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

„Sikerült javítanunk az előző mérkőzéshez képest, de lehet hiányérzetünk, mert a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a meccset. Két nap alatt sokat javultunk, elsősorban koncentrációban léptünk előre, de emellett szervezettebben és taktikusabban is futballoztunk, erre a játékra már tekinthetünk megfelelő kiindulási alapként a jövőre nézve” – mondta a találkozót követően Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Szerbia–Magyarország 1–1 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Bese Balázs (Deczki Máté, a szünetben) – Erdélyi Botond, Virág Ákos, Horváth Csanád, Gajda Márkó – Stoiacovici Dávid, Kiss Bence – Bévárdi Zsombor (Kiliti Róbert, 70.), Horváth Olivér (Nyéki Márk, 52.), Lakatos István – Kundrák Norbert (Szekeres Pál, 75.)
A magyar gólszerző: Virág (17.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik