„Már a finomhangolást végeztük a lányokkal, amikor pénteken érkezett a hír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség elhalasztja az elitkört – mondta Schumi Dorottya, az U17-es válogatott szövetségi edzője. – A döntés következtében azonnal beszüntettük a felkészülést, s bár érthető módon csalódottak voltak a lányok, igyekeztem megértetni velük, jelen helyzetben az emberek egészsége a legfontosabb. Csütörtökön még arról kaptunk értesítést, hogy zárt kapuk mögött meg lehet rendezni a tornát, de végül jó döntést hoztak a sportvezetők a halasztással, egy nemzetközi megmérettetés ugyanis jelentős egészségügyi kockázatot hordoz magában. A felkészülés eredményei azt mutatták, hogy Románia, Izland és Oroszország legjobbjaival is képesek vagyunk felvenni a harcot, így reális esélyünk nyílt volna a továbbjutásra, ám utólag már kár ezen keseregni, igyekszünk alkalmazkodni a kialakult helyzethez.”

Az UEFA egyelőre nem jelölt ki új időpontot az elitkörös minitornának, így viszont a tervek szerint május 9-én kezdődő U17-es női Európa-bajnokság helyzete is kérdésessé vált.

„A hivatalos értesítés szerint április tizennegyedikéig felfüggesztették az ifjúsági versenysorozatokat, ezért kevés az esély, hogy az eredeti időpontban megrendezzék a svédországi Eb-t. A közeljövőben esedékes válogatott összetartásokat és tornákat lemondtuk, tudomásom szerint a lányok klubjainak többsége már edzéseket sem tart, így nem maradt más lehetőség, mint az egyéni edzéstervek összeállítása. Kiemelkedően tehetséges a korosztály, érzésem szerint a jövőben többen is alapemberei lehetnek a felnőttválogatottnak, ezért is sajnálnám, ha a szövetség az idei Európa-bajnokság törlése mellett döntene, mert így kimaradna egy fontos ugródeszka a lányok pályafutásából.”