U17-es elitkör: Dühös vagyok, több volt benne… - Belvon Attila

Vágólapra másolva!
2015.03.25. 16:54
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett Bosznia-Hercegovinától a korosztályos Európa-bajnokság elitkörében, így a 7. csoport végén végzett és nem jutott ki az Eb-re. A találkozó után Belvon Attila szövetségi edző dühösen értékelt.

„Dühös vagyok, és borzasztóan zavar, hogy nem tudtunk eredményesek lenni ezen a mérkőzésen – értékelt Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően az mlsz.hu-nak. – A meccs előtt azt mondtam, hogy ha menet közben a hibák járnak a fejünkben, akkor azokat el is fogjuk követni. Sajnos így is lett. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, meg akartuk fordítani a mérkőzést, de nyilván az ellenfélnek is voltak lehetőségei.” Belvon Attila szövetségi edző a lefújást követően az mlsz.hu-nak. – A meccs előtt azt mondtam, hogy ha menet közben a hibák járnak a fejünkben, akkor azokat el is fogjuk követni. Sajnos így is lett. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, meg akartuk fordítani a mérkőzést, de nyilván az ellenfélnek is voltak lehetőségei.”

„A lábakban volt, hogy esetleg más eredmény születik. A magyar labdarúgásnak minden apró sikerre szüksége van – nagyon sajnálom, hogy ezt nem tudtuk most megadni. Rosszul alakult a mérkőzés, de más csapatok is tudnak hátrányból fordítani, nekünk is ezt kellett volna tennünk, az egyenlítés sikerült, a győztes találatot azonban most nem tudtuk megszerezni. Több volt ebben a mérkőzésben, mezőnyben többször tudtuk uralni, kontrollálni a játékot, de a végén az i-re a pontot nem tudtuk feltenni.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI ELITKÖR
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ
BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 2–1 (1–0)

Felcsút. Vezette: Izmailov (kazah)
BOSZNIA-HERCEGOVINA: Markovic – Stanic, Serbecic, Gavric, Bajic – Mustedanagic, Miletic – Suljic, Mustafic (Bojo, 78.), Demirovic (Vilusic, 82.) – Mujagic (Delic, 67.)
MAGYARORSZÁG:Demjén – Virág, Patik, Tóth B., Nagy Zs. – Bodrogi (Vogyicska, 49.), Keményffy – Herjeczki, Tajti (Kovács D., 57.), Tömösvári (Bíró, 49.) – Dragóner Szövetségi edző:Belvon Attila
Gólszerző: Demirovic (37.), Mustedanagic (83.), ill. Dragóner (65.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
SKÓCIA
CSEHORSZÁG 0–1
Tatabánya. Vezette:
Al-Hakim (svéd)
Gólszerző: Zezulka (17.)

KORÁBBAN
1. FORDULÓ

Csehország–Magyarország 1–0
Skócia–Bosznia-Hercegovina 2–0
2. FORDULÓ
Magyarország–Skócia 0–0
Csehország–Bosznia-Hercegovina 2–2

A 7. csoport végeredménye
1. Csehország U17 3 2 1 4–2 7
2. Skócia U17 3 1 1 1 2–1 4
3. Bosznia és Hercegovina U17 3 1 1 1 4–5 4
4. Magyarország U17 3 1 2 1–3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik