U17-es Eb: Teljesen más mérkőzés lesz – Szélesi Zoltán

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.13. 21:27
Mint ismert, kedden Magyarország–Franciaország mérkőzést rendeznek az 5. helyért, egyben a világbajnoki szereplésért a Horvátországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Íme, Szélesi Zoltán szövetségi edző előrejelzése!

„A pénteki vereség után érhetően csalódottak voltak a játékosok, az a feladatunk, hogy ismét olyan állapotba hozzuk őket, hogy készen álljanak a nagyon fontos keddi meccsre – mondta Szélesi Zoltán szövetségi edző. – Az erőviszonyok alapján számítottam rá, hogy ismét találkozunk a franciákkal, ugyanakkor nem érdemes kiindulni az első csoportmeccsből, a mostani ugyanis teljesen más találkozó lesz. Elsőre talán kissé lebecsült minket ellenfelünk, ezúttal aligha esik ugyanebbe a hibába, ráadásul mi sem tudunk teljesen ugyanúgy készülni, ahogy korábban, elvégre eltiltás miatt Szoboszlai Dominikre, Csonka Andrásra és Majnovics Martinra sem számíthatok. A torna előtt is elmondtam, hogy a francia válogatott előrébb tart nálunk, ezt az állapotot nem lehet másfél hét alatt megváltoztatni, de ahogy az első csoportmeccsen, úgy kedden is mindent megteszünk a győzelemért.”Szélesi Zoltán szövetségi edző. – Az erőviszonyok alapján számítottam rá, hogy ismét találkozunk a franciákkal, ugyanakkor nem érdemes kiindulni az első csoportmeccsből, a mostani ugyanis teljesen más találkozó lesz. Elsőre talán kissé lebecsült minket ellenfelünk, ezúttal aligha esik ugyanebbe a hibába, ráadásul mi sem tudunk teljesen ugyanúgy készülni, ahogy korábban, elvégre eltiltás miatt Szoboszlai Dominikre, Csonka Andrásra és Majnovics Martinra sem számíthatok. A torna előtt is elmondtam, hogy a francia válogatott előrébb tart nálunk, ezt az állapotot nem lehet másfél hét alatt megváltoztatni, de ahogy az első csoportmeccsen, úgy kedden is mindent megteszünk a győzelemért.”

A korosztályos nemzeti csapat szakmai stábja szombaton sem változtatott a jól bevált rutinon, ugyanaz volt a program, mint a korábbi meccsek másnapján. A játékosokat két csoportra osztották a reggeli edzésen: akik a Törökország ellen 1–0-ra elveszített negyeddöntőben nagyobb terhelést kaptak, az edzőteremben végeztek regenerációs gyakorlatokat, a többiek pedig a füves edzőpályán gyakoroltak.

A délelőtti edzést ebéd, majd csendes pihenő követte, és délután kettőkor a játékosok már úgy vonulhattak a szobáikba, hogy tudták: kedden érdekeltek lesznek a vb-részvételért rendezendő playoffmeccsen, este pedig – mint jeleztük – az is kiderült, hogy Németország továbbjutása miatt az első csoportmeccsen 3–2-re legyőzött francia válogatott lesz az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik