U17-es Eb-selejtező: legyőztük Hollandiát is, irány az elitkör

Vágólapra másolva!
2017.10.13. 15:45
null
A magyar csapat öröme a győzelem után (Fotó: Török Attila)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott a III. kerületi TVE stadionjában 1–0-ra legyőzte Hollandiát a korosztályos Európa-bajnoki selejtező csoportkörének 2. fordulójában, ezzel továbbjutott az elitkörbe. A kvartett másik mérkőzésén Wales 2–0-ra nyert Koszovó ellen Csákváron.

Két hárompontos feszült egymásnak a III. kerületi TVE pályáján, a mieink Walest, a hollandok Koszovót győzték le a nyitó körben. A szép, napos időben lejátszott találkozón Beke Péter szabadrúgása döntött, a Hamburgban légióskodó támadó a 49. percben laposan lőtt mintegy 18 méterről a kapuba.

BEKE PÉTER GÓLJA


A másik mérkőzésen Wales legyőzte Koszovót, így nemcsak az dőlt el, hogy a mieink továbbjutottak a 32 csapatos elitkörbe, hanem az is, hogy mindez csoportelsőként sikerült nekik.

Az elitkörben nyolc négycsapatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek, a nyolc csoportelső mellett a hét legjobb csoportmásodik jut ki a jövő májusi angliai Európa-bajnokságra. Az angolok házigazdaként automatikusan résztvevők.

„Szakmailag nagyon értékes ez az eredmény, hiszen a holland válogatott a Feyenoord, az Ajax vagy a PSV legjobbjaiból válogathat, és mindenki tudja, hogy milyen magas szintet képviselnek ezek a klubok. Már az is nagy siker, hogy egyenrangú ellenfelei tudunk lenni egy ilyen erős válogatottnak, a győzelem pedig önmagáért beszél. Ugyanakkor az utánpótlásban a töretlen fejlődés a legfontosabb, még ha természetesen örvendetes, ha mindez eredménnyel is párosul. Edzőként most az a legfontosabb feladatom, hogy segítsek a játékosaimnak reálisan értékelni a helyzetet, nem szabad, hogy a fejünkbe szálljon a győzelem. Ugyanolyan fegyelmezetten, nagy odaadással kell futballoznunk az utolsó fordulóban Koszovó ellen is, ahogy azt Wales és Hollandia ellen tettük” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán szövetségi edző.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
9. CSOPORT (MAGYARORSZÁG)

2. FORDULÓ
Hollandia–Magyarország 0–1 (Beke 49.)
Magyarország: Ásványi Balázs – Posztobányi Patrik, Varju Benedek, Körmendi Kevin, Papp László – Nyári Patrik, Burai Erik (Szabó Bálint 70.), Kocsis Máté Bence – Cipf Dominik (Irimiás Gergő 75.), Beke Péter, Papp Marcell (Bukta Csaba 59.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

A csoport másik mérkőzésén: Wales–Koszovó 2–0

A 9. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 2 3–1 6
2. Hollandia 2 1 1 3–2 3
Wales 2 1 1 3–2 3
4. Koszovó 2

2 1–5 0

1. FORDULÓ
Magyarország–Wales 2–1
Hollandia–Koszovó 3–1

3. FORDULÓ (október 16.)
16.00: Wales–Hollandia
16.00: Koszovó–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik