U17-es Eb-selejtező: fontos sikerrel kezdett a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.10. 15:42
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Telkiben 2–1-re legyőzte Walest a korosztályos Európa-bajnoki selejtező csoportkörének 1. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén Hollandia 3–1-re nyert Koszovó ellen Budapesten, a III. kerületi TVE stadionjában.
A magyar csapat Cipf Dominik (7) büntetőből szerzet találatával és Varjú Benedek fejes góljával nyert Wales ellen (Fotók: Török Attila)
A magyar csapat Cipf Dominik (7) büntetőből szerzet találatával és Varjú Benedek fejes góljával nyert Wales ellen (Fotók: Török Attila)

 

A magyar csapat az első kalapból a legmagasabban rangsorolt Hollandiát, a negyedikből az utolsóként rangsorolt Koszovót kapta, míg a másodikból Walest. A csoportból az első két csapat jut tovább az elitkörbe, így a kezdés előtt úgy tűnt, a nyitó mérkőzés, a Magyarország–Wales találkozó lesz a magyarországi selejtező kulcspárharca.

Az összecsapás a mieink számára indult jobban, Cameron Evans buktatta a tizenhatoson belül Kocsis Bence Mátét, a megítélt büntetőt a 22. percben Cipf Dominik magabiztosan a bal alsóba lőtte (1–0).

A játékrész hajrájában, a 37. percben egyenlítettek a walesiek: hazai védelmi hiba után Joshua Hosie csapott le a labdára, és a bal alsóba helyezett (1–1).

A fordulást követően (44. perc) bal oldali Cipf-szöglet után a hosszún Varjú Benedek érkezett legjobban, és a bal felső sarokba fejelt (2–1).

Újabb gól már nem esett a kétszer negyven perces mérkőzésen, így a magyar válogatott fontos sikerrel kezdett. Folytatás pénteken (Budapest, Hévízi út, III. kerületi TVE Stadion, 14.00 óra) Hollandia ellen, amely Daishawn Redan triplájával 3–1-re legyűrte Koszovót.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
9. CSOPORT (MAGYARORSZÁG)

1. FORDULÓ
Magyarország–Wales 2–1 (1–1)
Magyarország:Ásványi Balázs – Posztobányi Patrik, Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Irimiás Gergő, Kocsis Bence Máté – Cipf Dominik, Burai Erik (Márton Adrián 62.), Bukta Csaba (Papp Marcell 79.) – Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter)
Gólszerző: Cipf (22. – 11-esből, Varju (44.), illetve Hosie (37.)
Jegyzőkönyv: mlsz.hu

A csoport másik meccsén
Hollandia–Koszovó 3–1

2. FORDULÓ (október 13.)
14.00: Hollandia–Magyarország
14.00: Wales–Koszovó

3. FORDULÓ (október 16.)
16.00: Wales–Hollandia
16.00: Koszovó–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik