U17-es Eb-sel.: csoportelsőként elitkörös a válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 15:10
null
Németh Antal csapatának a gól nélküli döntetlen is elég volt a szerbek ellen (Fotó: MLSZ Twitter)
A szerdán Szerbia ellen elért 0–0-s döntetlennel az élen zárta csoportját a magyar U17-es válogatott az első Európa-bajnoki selejtezőkörben, s ezzel továbbjutott az elitkörbe.

Németh Antal csapatának a gól nélküli döntetlen is elég volt a szerbek elleni, harmadik csoportmeccsen, öt pontjával mindenkit maga mögé utasított a magyar csapat a kvartettben. A minszki összecsapás ugyan gólt nem, de piros lapot azt hozott, a 65. percben a szerb Nikola Sztankovicsot állította ki a játékvezető.

A csoport másik mérkőzésén sokáig szintén úgy tűnt, hogy képtelenek betalálni a csapatok, végül a 88. percben szerzett góllal győztek a fehéroroszok a lettek ellen, így Szerbiának a mieink elleni döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz.

A selejtező első körében 13 négycsapatos csoportot alakítottak ki, a kvartettekből az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut az elitkörbe.

Az elitkörből a nyolc csoportelső és hét csoportmásodik jut ki a 2020. május 21. és június 6. között Észtországban megrendezendő 16 csapatos Európa-bajnokságra. Az elitkör csoportjait december 3-án sorsolják ki.

A tornán a magyar csapatot 2003-as születésű fiatalok alkotják, a gárda nem egyezik meg a brazíliai U17-es világbajnokságon szereplő együttessel, amelyben 2002-es születésű labdarúgók vannak.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
6. CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZERBIA 0–0

A csoport másik mérkőzésén
Fehéroroszország–Lettország 1–0

A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 5 pont, 2. Szerbia 4, 3. Fehéroroszország 4, 4. Lettország 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik