U17-es Eb: Nagy kihívás előtt állunk, de van esélyünk – Csonka

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 18:41
null
Nehéz meccs vár a mieinkre a törökök ellen (Fotó: mlsz.hu)
Sikerre éhes játékosokat akar pénteken látni Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője, míg a csapat középpályása, Csonka András, az elit ellen mérettetné meg magát.

A másnapi meccs időpontjában, délben tartotta a Törökország elleni negyeddöntőt megelőző utolsó edzését a magyar U17-es válogatott Zágrábban, az NK Vrapce edzőpályáján.

A gyakorlás kezdete előtt Szélesi Zoltán, a válogatott szövetségi edzője összehívta a játékosokat, s a kör szélén állva hosszasan tartott nekik eligazítást.

A beszéd után a munka következett, a mezőnyjátékosokra a bemelegítő körök után gimnasztika, labdatartó gyakorlatok, valamint szlalomfutások, és rövid sprintek vártak. Ezt követően a stáb azokat a taktikai elemeket gyakoroltatta a játékosokkal, amelyektől pénteken a gólokat remélik.

„Mentálisan jó állapotban vannak a játékosok, az elvégzett tesztek eredményei pedig azt mutatják, az izomzattal sem lesz probléma – mondta az edzés után Szélesi Zoltán. – Begyakoroltuk azokat a mozgásokat, amelyeket szeretnénk viszontlátni a pályán, továbbá a csapaszellemre is felhívtuk a játékosok figyelmét, eddig ugyanis az vezetett sikerre minket. Kijelenthetjük, hogy mentálisan és fizikailag is erős magyar válogatott lép pályára Törökország ellen, a támadó szekcióban megvannak azok a játékosaink, akik bármelyik csapat ellen eldönthetik a meccset – feltéve, hogy a játékuk nem fordul át öncélú, egyéni villogásba, nem szállnak el az eddig eredményeinktől, és továbbra is éhesek maradnak a sikerre.”

A hatvan perces gyakorlás végén különböző szögletvariációkat is gyakorolt a csapat, az edzést pedig büntető rúgások zárták. A mérkőzés előtti utolsó edzést ebéd, csendes pihenő, majd közös csapatmegbeszélés követte.

Pénteken kilenc óra ötvenöt perckor pedig elindul a csapat busza Nagygorica felé.

„Nagyon várjuk a találkozót, szeretnénk bejutni az elődöntőbe, ahol olyan ellenfelekkel játszhatnánk, amelyek a nemzetközi mezőny legmagasabb szintjét képviselik – mondta Csonka András, az U17-es válogatott középpályása. – Kellően felkészültnek érzem magunkat, amit csak tudunk, megteszünk a továbbjutásért. Az biztos, hogy mindenkinek oda kell tennie magát, maximálisan koncentrálnia, ha ez megvalósul, nagyon jó esélyeink lesznek a továbbjutásra. Természetesen kielemeztük az ellenfelet, fizikailag nagyon erős játékosok alkotják a török válogatottat, technikailag is képzettek, úgyhogy nagy kihívás előtt állunk, de van esélyünk.”

U17-ES EB, EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.
Negyeddöntő
Spanyolország–Franciaország (Tv: Eurosport1) Május 12., 17.45
MAGYARORSZÁG–Törökország (Tv: M4 Sport)
Május 12., 12.00
Németország–Hollandia
Május 13., 17.45
Anglia–Írország Május 13., 12.00
Playoff (az 5. helyért)
A rájátszás nyertese ötödik európai csapatként részt vehet a 2017-es világbajnokságon. A negyeddöntő veszteseit rangsorolják (szempontok: 1. A csoportkörben elért jobb helyezés. 2. A csoportkörben szerzett több pont, jobb gólkülönbség vagy több szerzett gól. 3. Jobb negyeddöntős eredmény. 4. Kevesebb hibapont a csoportkörben és a negyeddöntőben (a piros lap 3, a sárga lap 1 pontot ér). 5. A selejtező sorsolásakor használt világranglistán lévő helyezés. 6. Sorhúzás.), majd a legjobb két válogatott megküzd egymással a világbajnoki szereplést érő 5. helyért
Negyeddöntő vesztese 1–Negyeddöntő vesztese 2 Május 16., 12.00
Elődöntő
Spanyolország/Franciaország–Németország/Hollandia (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
MAGYARORSZÁG/Törökország–Anglia/Írország (Tv: Eurosport1) Május 16., 17.45 vagy 20.30
Döntő
Május 19., 20.00 (Tv: Eurosport1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik