Álom maradt a világbajnokság, hatodik helyen zárt a válogatott

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.16. 11:45
null
A nyitány után a záráson nem sikerült a bravúr a franciák ellen (Fotó: MLSZ)
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Franciaországtól, így a hatodik helyen zárta a horvátországi Európa-bajnokságot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieinknek nem sikerült kvalifikálniuk az októberi korosztályos világbajnokságra.

 

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
PLAYOFFMÉRKŐZÉS (az 5. helyért)
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 0–1 (0–1)

Zágráb. Vezette: Papapetru (görög)
Magyarország: Ásványi – Opavszky, Mocsi (Tímári, 69.), Bolla (Kiss T., 52.), Arday – Bencze, Kovács K. – Szerető, Schön, Csoboth (Szendrei, a szünetben) – Torvund.Szövetségi edző:Szélesi Zoltán*
A kispadon**:Oroszi (k)
Franciaország: Fofana – Collet (Lacroix , 82.), Da, Bianda, Pelmard – Gomes – Adli (Kereoudan, 47.), Tchouaemi, Caqueret, Flips (Isidor, 67.) – Gouiri.Szövetségi edző:Lionel Rouxel
A kispadon: Cremillieux (k), Guenouche, Geubbels, Picouleau
Gólszerző: Gouiri (26.)

*Eltiltott,Belvon Attilaül a kispadon.
**Majnovics Martin,Csonka AndrásésSzoboszlai Dominikeltiltott.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kiegyenlített játékot hoztak a Franciaország–Magyarország találkozó első percei, a több sebből vérző magyar válogatott (Csonka András, Szoboszlai Dominik és Majnovics Martin sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára, és a törökök elleni negyeddöntőben a kispadtól elküldött Szélesi Zoltán szövetségi edző sem tartózkodhatott a technikai zónában) igyekezett zártan, szervezetten védekezni, s labdavesztés után azonnal visszatámadni.

Igaz, a torna góllövőlistájának vezetője, Amine Gouiri a bal oldalon kétszer is megforgatta Opavszky Balázst, de szerencsére egyik szituációból sem alakult ki gólhelyzet.

Aztán a középpályán Mocsi Attila passzolta el a labdát, a bal szélen megiramodó Maxence Caqueret-t viszont sikerült kiszorítani, így Ásványi Balázs védeni tudta a lövést. Nem sokkal később egy bal oldali szöglet okozott némi riadalmat, William Bianda ugyanis megelőzte a kapujából kimozduló Ásványit, ám szerencsére a bal alsó sarok mellé csúsztatott.

A nagy melegben ivószünet szakította meg a játékot az első félidő közepén, ám a 26. perc sajnos francia gólt hozott: a magyar válogatott a középpályán, egy könnyűnek látszó passz után vesztett labdát, Alexis Flips szépen tálalt Gouiri elé, aki egyből kilőtte a bal alsó sarkot (0–1).


A magyar válogatott nem zuhant össze, csak hát úgy kellett volna támadni, hogy közben nem nyílik ki a csapat, és nem hagy területet a gyors franciáknak. Sajnos a középpályán inkább a rivális nyerte meg a párharcokat, az ellenfél jól használta ki fizikai fölényét, igaz így sem sok hiányzott az egyenlítéshez: Szerető Krisztofer gyönyörű csellel játszotta magát tisztára a jobb oldalon, majd élesen középre lőtte a labdát, a remek ütemben érkező Torvund Alexander néhány lépésről nem találta el a labdát…

SZÉLESI: A SZEMEMBEN MEGNYERTÜK A MECCSET
„Az én szememben a srácok megnyerték a mai találkozót – mondta a Nemzeti Sportnak Szélesi Zoltán. – Az első meccstől az utolsóig büszke vagyok rájuk, a franciák ellen is jól futballoztak, mi irányítottuk a játékot, az ellenfélnek mindössze egy-két lehetősége volt, azok is az eladott labdáink után alakultak ki. Ez nyilván a koncentráció hiányának tudható be, de a torna ötödik meccsén, ilyen nagy melegben ez érthető.”

BŐVEBBEN ITT!

Az első félidőt egy Ásványi bravúr zárta, a magyar kapus a gólszerző fejesét piszkálta ki a léc alól.

A második félidő elejét megnyomta a magyar válogatott, többet birtokolta a labdát, beszorította riválisát, ám a játékba túl sok pontatlan passz és hosszú átadás volt.

Aztán Schön Szabolcs lábában mégis ott volt az egyenlítés, a középpályás gyönyörűen lépett ki, majd John Da szorításában 14 méterről kapura lőtt, a francia védő lábán irányt változtató labda viszont elment keresztbe a bal alsó sarok előtt.

A másik oldalon Ásványi védte Filips bal felsőbe tartó lövését, majd a szögletet követően kimozdulás közben meglökték, így hiába lőttek az üresen maradt kapuba a franciák, a játékvezető nem adta meg a gólt. Az 59. percben aztán ismét egy francia sarokrúgás okozott galibát, a teljesen üresen hagyott Aurélien Tchouaemi fejelt, ám a lécről az alapvonalon túlra pattant a labda.

Az ivószünet után Caqueret lőtt fölé húsz méterről, a franciák pedig igyekeztek a mieink térfelén, a kapu előterében tartani a labdát, az egyre fáradó magyar játékosok nem tudtak Yahia Fofana kapujának közelébe kerülni. Az utolsó tíz percben ívelésekkel próbálkozott a magyar együttes, a játékosok rengeteg párharcot vívtak, küzdöttek, birkóztak a franciákkal, a percek viszont egyre gyorsabban peregtek. Aztán három perccel a vége előtt minden eldőlhetett volna, de Ásványi kitolta a léc alól Wilson Isidor löketét.

A magyar csapat előtt viszont már nem adódott egyenlítési lehetőség – a válogatott mindent megtett, de lemaradt a világbajnokságról, és a hatodik helyen zárta az Eb-t.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

83. perc: Véget ért a mérkőzés, Franciaország 1–0-ra legyőzte Magyarországot, így az ötödik helyen végzett, és ott lesz az indiai világbajnokságon. A mieink a hatodik helyen zárták a horvátországi Európa-bajnokságot.
82. perc: Collet bicegett le a pályáról, helyét Maxence Lacroix vette át.
81. perc: Három perc a ráadás a végén.
80. perc:
Védés a másik oldalon is, Ásványi tornázta ki Isidor távoli kísérletét.
80. perc: Bencze
tüzelt egy pattanás után 17-ről, de a labda középre tartott, Fafana biztosan hárított.
79. perc: Gouiri a szögletzászló mellől az alapvonalon szinte a kapuig cselezte be magát, a harmadik magyar védőnek sikerült megállítania.
77. perc: A kicsiben elvégzett sarokrúgás után Kereoudan adta be a labdát, a mieink azonban kivágták.
77. perc: Isidor tüzelt egy kontra végén, Ásványi belekapott a labdába, így szöglettel jöhetnek a franciák.
74. perc:
Arday Dominik szállt bele Collet-ba, így utólag ő is kapott egy sárgát.
73. perc:
Gouiri ment el a bal oldalon, vissza passzát azonban Kovács megszerezte Kereoudan elől. A csereként beállt francia gyorsan vissza is rántotta a magyart, villant a sárga.
71. perc: Torvundot kerestük egy bal oldali beadással, de a mezőny legmagasabb embere, a franciák kapusa simán megszerezte előle a labdát.
69. perc: Az utolsó magyar csere is megtörtént: Mocsi Attilát Tímári Norman váltotta.
69. perc: Gouiri ezúttal a bal oldalon cselezgetett, éles szögből leadott lövése Ásványi lábáról az ő lábára pattant vissza, majd onnan az alapvonalon túlra gurult a labda.
68. perc: Gouiri tologatta a kapunk előtt keresztbe a labdát a tizenhatos vonalán, lőni azonban nem tudott.
67. perc: Francia csere: Alexis Flips helyét Wilson Isidor vette át.
64. perc: Schön Da szorításában esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja néma maradt.
62. perc: Folytatódik a találkozó.
60. perc: A második félidő felénél is elrendelt egy ivószünetet a bíró.
59. perc: LÉC!
A sarokrúgás ezúttal Tchouaemit találta meg üresen, nyolc méterre a kaputól, fejese azonban a felső kapufáról fölé pattant.
58. perc: Szendrei jól ért vissza, szögletre mentett.
57. perc: Da talál a kapunkba, de előtte Ásványival szemben szabálytalankodott, így érvénytelen a gól.
57. perc: Védés!Flips ezúttal egy lövéssel próbálkozott 13 méterről, a tizenhatos jobb oldaláról, a bal felsőbe tartó labdát azonban Ásványi szögletre nyomta.
55. perc: Kisebb kakaskodás, Flips egy ipponnal a földre küldte Schönt, a játékvezető mindkettejüknek kiosztott egy sárgát.
53. perc: Szerető bal oldalról elvégzett szabadrúgása ezúttal nem volt pontos, elszállt a kapu fölött.
52. perc: Merész csere: Bolla Gergő helyére a támadóbb szellemű Kiss Tamás állt be.
51. perc: Újabb magyar lehetőség! Schön
húzott el a védője mellett, majd 11 méterről kevéssel lőtt ballal a bal alsó sarok mellé.
50. perc: A frissen beállt Kereoudan lőtt, a hárítás nem okozott gondot Ásványinak.
47. perc: Cseréltek a franciák, Yacine Adlit Alan Kereoudan váltotta.
45. perc: Szerető hozta el a labdát a kicsiben elvégzett szöglet után, ám a franciák hamar megállították, nem sikerült kontrázni.
45. perc: Adli harcolt ki sarokrúgást a jobb oldalon.
43. perc: Nem történt baj, Torvund kivágta a labdát.
42. perc: Mocsi pontatlan hazapassza után szögletet végezhetnek el a franciák.
41. perc: Belvon Attila cserélt a második játékrészre: Csoboth Kevin helyén Szendrei Norbert játszik a magyar együttesben. Így egy helyett már két igazi csatárral rohamozunk.
41. perc: Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

1. FÉLIDŐ

40+2. perc:Véget ért az első félidő, Gouiri góljával 1–0-ra vezet Franciaország.
40+2. perc: Flips szögletét lehúzta Ásványi.
40+1. perc: Ásványi-bravúr!
Adli tekert középre, Gouiri fejjel remekül vette célba a jobb felső sarkot, a magyar kapus azonban óriási vetődés után szögletre tolta a labdát.
40+1. perc: Egy perc ráadást jelzett a tartalék játékvezető.
40. perc: Mocsi indítása után Csoboth volt erőszakos, de Fofana jól lépett ki a kapujából, így hiába húzta át magát a védőjén, a labdát már nem kaparinthatta meg a magyar támadó.
38. perc: Gouirit ezúttal még a tizenhatos előtt sikerült megállítania Kovácsnak.
37. perc: Torvund kapott jó indítást, kissé kisodródott, így a beadása inkább lövésként volt veszélyes – Fofana biztosan lehúzta a labdát.
34. perc: Magyar helyzet!
Szerető húzott el a jobb oldalon a védője mellett, beadása után Torvund a kapussal szemben, néhány lépésre a kaputól nem találta el a labdát. Kár érte!
32. perc: Szerető Torvund fejét kereste a szabadrúgással, ám a csatár elől elfejelték a labdát.
32. perc: Csobothot vágta fel Pelmard a bal oldalon.
31. perc: Gouiri beadását Adli csak az alapvonalon kívülről tudta visszakanalazni.
Gouiri a csoportkör nyitányán duplázott ellenünk, összességében már ez volt a kilencedik gólja a tornán, ezzel ő a góllövőlista vezetője.
27. perc: Bencze sarokrúgását takarították el a franciák.
26. perc: GÓL! VEZETNEK A FRANCIÁK!
Flips jó csel után Amine Gouiri elé gurította a labdát, s ő 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1
24. perc: Gomes bombázott a kapu fölé 21 méterről.
23. perc: Adli jobb oldali beadása túl mély volt, így érintés nélkül elment a kapunk előtt.
22. perc: Újra játékban a labda.
20. perc: A félidő felénél ivószünetet rendelt el a görög játékvezető.
18. perc: Csobothot vették körül többen is a francia tizenhatos előterében, s a túlerő le is gyűrte.
17. perc: Remek indítást kapott Flips, ám Bolla utolsó emberként odaért, és becsúszva tisztázott előle.
16. perc: Helyzet!
Flips sarokrúgása után Bianda az ötös vonaláról centikkel csúsztatott a bal alsó sarok mellé. Ásványi rosszul mozdult ki, nem tudta elütni a labdát.
15. perc:Caqueret viharzott el a bal oldalon, majd az alapvonalról akart középre gurítani, Ásványi lábában azonban elakadt a labda.
14. perc: Torvund húzott meg egy csel a jobb oldalon, Pelmard számított rá és szerelte.
13. perc: Szerető állította meg szabálytalanul Caqueret-t.
11. perc: Ismét Gouiri próbálta megkeverni a mieink védelmét, Flipsnek szánt indítását Bolla olvasta, és becsúszva mentett.
9. perc: Gouiri cselezgetett Opavszky mellett, majd éles szögből a jobb oldali kapufa mellé lőtt.
7. perc: Gouiri számította el magát, jóval a bal felső sarok fölé tekert 15 méterről.
6. perc: Schön lapos szöglete elakadt a rövid oldalon, majd Torvundról hagyta el a labda a játékteret.
5. perc: Szerető pattintotta a labdát az egyik francia védő lábára a jobb oldalon, így szögletet harcolt ki.
1. perc: Letámadással kezdtünk, ennek meg is lett, Bencze azonban 23 méterről a jobb alsó mellé tekert.
A mieink piros-fehérben, a franciák pedig tiszta kék szerelésben léptek pályára.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a franciák indították útjára a labdát.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Franciaország összecsapás a horvátországi U17-es Európa-bajnokságról. A tét az ötödik hely, és az ezzel együtt járó világbajnoki részvétel. Tartsanak velünk!

A mérkőzés győztese ötödik európai csapatként (a négy elődöntősön kívül) részt vehet az októberi, indiai világbajnokságon.

„Az elveszített pénteki negyeddöntő után nem volt könnyű életet lehelni a játékosokba, és kellően felspannolni őket, de mindent megetettünk, hogy sikerüljön– mondta Szélesi Zoltán, a válogatott szövetségi edzője,aki nem lehet ott a technikai zónában a franciák ellen. –Ahogy láttam, a hétfői edzésen a fiúk ismét visszatértek arra az ösvényre, amely sikerre vezethet. Ugyanakkor még egyszer hangsúlyozom, hogy pokolian nehéz meccs vár ránk, nagyon erős ellenfél ellen.”

Sajnos elkövettünk bizonyos hibákat, felelőtlen sárga lapokat gyűjtöttünk be, amelyek között több olyan is volt, amelyek nem a csapat érdekeit szolgálták. Akadnak olyan helyzetek a meccsen, amikor bele kell állni a párharcba, vagy a csapat érdeke miatt muszáj egy taktikai szabálytalansággal megállítani az ellenfelet. Csak sajnos, ha ezek mellé teljesen feleslegesen újabb sárgát gyűjtünk, akkor annak ez az eredménye. Emiatt bosszús voltam, és le is szúrtam a játékosokat.

„Teljesen más mérkőzés lesz” – Szélesi Zoltán. Részletek itt!

A mieinktől nemcsak Szélesi Zoltán szövetségi edző, hanem három játékos is hiányzik majd sárga lapos eltiltások miatt: Majnovics Martin, Csonka András és Szoboszlai Dominik sem áll majd Belvon Attila rendelkezésére.

A két válogatott egymás ellen kezdte a szereplését az Európa-bajnokságon, akkor a mieink kiváló játékkal 3–2-re legyőzték a franciákat. Részletek itt!

U17-ES EB, EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.
Negyeddöntő
MAGYARORSZÁG–Törökország
0–1
Spanyolország–Franciaország3–1
Anglia–Írország1–0
Németország–Hollandia 2–1
Playoff (az 5. helyért)
A rájátszás nyertese ötödik európai csapatként részt vehet a 2017-es világbajnokságon. A negyeddöntő veszteseit rangsorolják (szempontok: 1. A csoportkörben elért jobb helyezés. 2. A csoportkörben szerzett több pont, jobb gólkülönbség vagy több szerzett gól. 3. Jobb negyeddöntős eredmény. 4. Kevesebb hibapont a csoportkörben és a negyeddöntőben (a piros lap 3, a sárga lap 1 pontot ér). 5. A selejtező sorsolásakor használt világranglistán lévő helyezés. 6. Sorhúzás.), majd a legjobb két válogatott megküzd egymással a világbajnoki szereplést érő 5. helyért
Magyarország–Franciaország
0–1
Elődöntő
Spanyolország–Németország (Tv: Eurosport1)Május 16., 20.30
Törökország–Anglia (Tv: Eurosport1)Május 16., 17.45
Döntő
Május 19., 20.00 (Tv: Eurosport1)

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE
KAPUSOK: Ásványi Balázs
(Puskás Akadémia),Oroszi István(FTC)
VÉDŐK: Kovács Krisztián(ETO FC Győr),Opavszky Balázs(Vasas),Mocsi Attila(ETO FC Győr),ArdayDominik(Vasas),Bolla Gergő(Illés Akadémia),Majnovics Martin(Mattersburg – Ausztria)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Csonka András(FTC),Szoboszlai Dominik(Salzburg – Ausztria),Schön Szabolcs(Ajax – Hollandia),Kiss Tamás(Illés Akadémia)
TÁMADÓK: Szerető Krisztofer(Stoke City – Anglia),Csoboth Kevin(Benfica – Portugália),TímáriNorman(Puskás Akadémia),Bencze Márk(Vitesse – Hollandia),Szendrei Norbert(Honvéd-MFA),Torvund Alexander(Vasas)

A torna teljes adatbankját itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik