U17-es Eb: legyőzték a portugálok az oroszokat, csoportelső a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 18:06
null
A portugálok első győzelmüknek örülhettek (Fotó: uefa.com)
Az Írországban zajló U17-es Európa-bajnokságon a magyar válogatottal egy négyesben szereplő Portugália 2–1-re legyőzte Oroszországot, így még életben tartotta továbbjutási reményeit, míg a második vereségét elszenvedő  orosz csapat biztosan búcsúzik a csoportkör után. A portugálok sikere egyben azt is jelenti, hogy válogatottunk az utolsó meccse eredményétől függetlenül megnyerte a csoportját és ott van a legjobb nyolc között.

Az U17-es Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a C jelű kvartettben a Portugália–Oroszország mérkőzésen az első meccsén Izlandtól vereséget szenvedő oroszok azzal a tudattal léptek pályára, hogy újabb fiaskó esetén biztosan nem juthatnak tovább, míg a mieinktől kikapó portugálok úgy készülhettek, hogy legalább kétgólos győzelmükkel a továbbjutást jelentő második helyről várják az Izland elleni utolsó találkozót.

Ennek szellemében is kezdtek a portugálok, és a 16. percben a mieink ellen is „fickándozó” Gerson Sousa remek szólója végén Goncalo Batalha lövésével megszerezték a vezetést.

Fordulás után az első találatot előkészítő Sousa növelte a kívánatos kétgólosra az előnyt, ám az oroszok egy büntetőből Kirill Scsetyinyin révén szépítettek. A túlélést jelentő második orosz gól nem született már meg, így ők már nem juthatnak tovább, és a 2–1-es portugál siker egyben a mieink csoportgyőzelmét is biztosította.

Az utolsó fordulóban a csoport másik továbbjutó helyéről az Izland–Portugália mérkőzésen egymás között döntenek a felek: a portugáloknak mindenképpen győzniük kell, míg Izlandnak a döntetlen is elegendő.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

C-CSOPORT
Portugália–Oroszország 2–1 (Batalha 16., G. Sousa 50., ill. Scsetyinyin 68. – 11-esből)

KORÁBBAN
Magyarország– Izland 2–1 (Molnár 31., Németh A. 90. – 11-esből, ill. Ellertsson 48.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország
2
2


3–1
6
2. Izland
21

1
4–4 3
3. Portugália
21

1
2–2 3
4. Oroszország2

23–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik