U17-es Eb: Kisírjuk magunkat, aztán készülünk a belgák elleni meccsre – Preisinger

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 08:31
A magyar válogatott tizenegyesekkel kikapott Spanyolországtól az Írországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az elképesztő dráma után Preisinger Sándor szövetségi edzővel, illetve az egyenlítő gólunkat szerző Ominger Gergővel beszélgetett az NSO Tv stábja Dublinban.

Preisinger Sándor szerint ezúttal is kicsit megilletődötten kezdte a magyar csapat a meccset.

„Sajnos belénk van oltva. Minden meló ellenére mindig újra el kell érkezni addig a pontig, amikor elhisszük, hogy képesek vagyunk dolgokra. Ezt a félidőben sikerült rendbe rakni, és nyilván ráerősített maga az a dolog, hogy rúgtuk a gólt a második félidő elején. Azt tudtuk, hogy technikailag és játéktudásban lényegesen jobb és erősebb kultúrával fogunk találkozni, ami tükröződött ma is ezen az egészen. De onnantól kezdve, az egyenlítésünk után úgy gondolom, hogy kontrollálni tudtuk a meccset annak ellenére, hogy náluk volt a labda, amire készültünk is. Jól védekeztünk, egy-egy szituációban volt szerencsénk is, és a srácok tényleg minden energiát belepakoltak ebbe az egészbe. Meg is lett az eredménye, azt gondolom, hogy nem szégyenkezhetünk egy döntetlennel a spanyol válogatott ellen.”

A tréner videónkban arról is mesél, mennyire nehéz feladat lesz a srácoknak elfelejteni a drámai meccset, és már csak a belgákra koncentrálni.

Ominger Gergő szerezte a magyar csapat egyenlítő gólját, ezt elevenítette fel kameránk előtt.

„Az egyik megbeszélésen szó volt arról, hogy a kapus kicsit kinn áll, figyeli a befele passzokat. Én ezt átgondoltam, nem volt időm, hogy felnézzek, és úgy döntöttem, rálövöm, hátha kinn áll. Szerencsére így volt, és bement a lövés.”

„Azt mondtam Németh Andrisnak, megfogom a büntetőt, nem sikerült”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 1–1 (0–1) – 11-esekkel: 4–5
Dublin, Belfield Bowl, 1320 néző. Vezette: Trustin Farrugia Cann (máltai)
Magyarország: Hegyi – Buna, Balogh B., Horváth M., László – Posztobányi, Ominger, Kata, Kosznovszky (Komáromi, 66.) – Németh A., Zuigeber (Major, 65.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Spanyolország: I. Martínez – Joseda, A. Gómez, Á. Carrillo, Javi López – Turrientes, R. Navarro, Aitor Gelardo (Rico Pico, 62.) – Valera, J. Escobar (Moreno, 82.), Pino. Szövetségi edző: David Gordo
Gólszerző: Ominger (50.), ill. J. Escobar (11.)
Sárga lap: Ominger (58.), Posztobányi (61.), László (92.)

Franciaország–Csehország 6–1 (3–0)
Belgium–Hollandia0–3 (0–2)
Olaszország–Portugália 1–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik