U17-es Eb: két helyen változott a magyar keret az elitkörhöz képest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 13:25
null
A magyar U17-es válogatott 21 játékossal utazik az írországi Eb-re (Fotó: Török Attila)
Kihirdette az U17-es Európa-bajnokságra utazó keretét Preisinger Sándor, a magyar korosztályos válogatott szövetségi edzője.

A 2002-es korosztály áprilisban hazai pályán harcolta ki az Eb-részvételt, Belgium mögött második lett elitkörös csoportjában.

Preisinger Sándor 18 mezőnyjátékost és három kapust visz magával a május 3-án kezdődő Eb-re, amelynek Írország ad otthont.

A magyar csapat Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal került egy négyesbe. A csoportból az első két helyezett bejut a negyeddöntőbe.

A eltikörös kerethez képest két változás történt: az egyaránt sérüléssel bajlódó Hosszú Zétény és Tóth Borisz helyett a Borussia Mönchengladbachnál pallérozódó Bekker Roland, valamint a Puskás Akadémián nevelkedő Ominger Gergő került be.

Preisinger Sándor célja továbbjutni a csoportból (Fotó: Török Attila)
Preisinger Sándor célja továbbjutni a csoportból (Fotó: Török Attila)

„Mind a két kimaradó játékos megérdemelte volna, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon, de csak tökéletes fizikai állapotban lévő labdarúgók segíthetik a csapatot a tornán, és jelenleg egyikük sincs százszázalékos állapotban – idézi az mlsz.hu Preisinger Sándor szövetségi edzőt. – Bízom benne, hogy az első mérkőzésig újabb sérülés nem nehezíti meg a dolgunkat, és a jelenlegi kerettel tudjuk megkezdeni az Eb-t. A válogatott tagjainak nagy része jelentős fizikai terhelést kap ebben a hónapban, az összetartás kezdetére hat áprilisi bajnoki mérkőzésen lesznek túl, ezért fontos lesz, hogy a közös munka során a frissítésre is nagy hangsúlyt helyezzünk. Az elitkörös mérkőzések megmutatták, hogy jó versenyző típusok alkotják a válogatottat, a továbbjutásról döntő tétmeccseken hozni tudták azt a teljesítményt, amire szükség volt a sikeres szerepléshez. Bízom benne, hogy az Eb-mérkőzéseken is mindenki a legjobb formáját hozza, de az is biztos, hogy minden eddiginél nehezebb dolguk lesz majd, hogy elérjék a kitűzött célt, a csoportkörből való továbbjutást.”

A viadalra 18 mezőnyjátékos és két kapus nevezhető, ám a torna során egyszer lehet kapust cserélni, ezért mind a három kapuvédőnk elutazik. A keret vasárnap találkozik Telkiben, s kedden elutazik Dublinba.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-RE
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
MAGYARORSZÁG–Portugália
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik