U17-es Eb: Figóval lett világbajnok, most a „kemény magyarok” ellen készül

NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 20:01
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott szombaton Portugália ellen kezdi meg szereplését az írországi korosztályos Európa-bajnokságon. A két csapat tavaly ősszel gól nélküli döntetlent játszott egymással. Arról a találkozóról is beszél az NSO Tv videójában a két tréner: Preisinger Sándor, illetve az az Emílio Peixe, aki a Luís Figo nevével fémjelzett portugál aranygeneráció tagjaként lett U20-as világbajnok, sőt, a torna legjobb játékosának is megválasztották.

A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor szerint jól halad a mentális felkészítés a szombati mérkőzésre.

„Közelítünk a megfelelő lelkiállapothoz, szerintem ütemben vagyunk. Nem szeretem, ha valaki egy mérkőzés előtt már három-négy nappal befeszül, és már tűkön ül, hogy kezdődjön a meccs. Ezt a mentális részét ugyanúgy fel kell építeni, mint a fizikai részét. Jó vonalon vagyunk, közeledik a mérkőzés, a feszültségen is érezhető ez, várják a srácok az első meccset. Szerintem oda fogják tenni magukat száz százalékig.”

A portugálok trénere, Emílio Peixe komoly múlttal rendelkezik, hiszen a Luís Figo nevével fémjelzett aranygenerációval U20-as világbajnok lett 1991-ben, ráadásul a torna legjobb játékosának is megválasztották. Most persze csak az Eb-vel foglalkozik:

„Szerintem készen állunk a magyarok elleni mérkőzésre. Kemény meccsre készülünk, hiszen ismerjük őket, tavaly szeptemberben már találkoztunk velük. Nagyon erős csapatuk van, amit kiváló játékosok alkotnak. Megnéztük a hat-hét legutóbbi meccsüket, úgyhogy tényleg nagyon jól ismerjük őket. Mindenesetre nagyon nehéz mérkőzésre számítok.”

Az NSO Tv videójában Preisinger is beszél a tavalyi meccsről, illetve Peixe elárulta, tervez-e változtatni valamint ahhoz a találkozóhoz képest.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)

C-CSOPORT
Izland
Portugália
MAGYARORSZÁG
Oroszország

Május 4., szombat
15.00, Dublin, Whitehall:
Izland–Oroszország
20.00, Dublin, Belfield Bowl:
MAGYARORSZÁG–Portugália
Május 7., kedd
13.00, Dublin, Whitehall:
Izland–MAGYARORSZÁG
16.00, Dublin, Belfield Bowl: Portugália–Oroszország
Május 10., péntek
18.00, Waterford:
Oroszország–MAGYARORSZÁG
18.00, Longford:
Portugália–Izland

A MAGYAR KERET
Kapusok: Hegyi Krisztián (Illés Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Honvéd-MFA), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Orosz Donát (Diósgyőri VTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Bekker Roland (Borussia Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Major Sámuel (Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Németh András (Genk – Belgium), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik