U17: egy gyors góllal nyertek a lengyelek a mieink ellen

Vágólapra másolva!
2017.08.29. 22:22
U17-es válogatottunk kedd délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

Rosszul kezdődött a Syrenka-kupa a magyar válogatott számára, mindössze három perc telt el a meccsből, amikor egy bal oldali szabadrúgást követően a hazaiak kihasználták védőink pontatlan helyezkedését, és egy fejes góllal vezetést szereztek (1–0). A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, kevés helyzetet hozott a játékrész, a mieink támadójátéka elsősorban a viszonylag nagy számú rontott passz miatt akadozott – olvasható az mlsz.hu beszámolójában.

A fordulás után izgalmasabbá vált a találkozó, a 46. percben egy akción belül kétszer is a gólvonalról szabadítottak fel a lengyelek, három perccel később azonban a magyar kapu előtt adódtak hasonlóan nagy gólszerzési lehetőségek. Az 53. percben Ásványi Balázs húzta el az egyik hazai csatár lábát a 16-os vonalánál, de jóvátette hibáját, mert nagy bravúrral védte a megítélt tizenegyest.

Másodpercekkel később Beke Péter vezette teljesen egyedül a kapura a labdát, elhúzta a lengyel kapus mellett, de lövését a gólvonalon blokkolta az egyik visszaérő védő. A 70. percben a lengyelek egy kontra végén eldönthették volna a mérkőzést, ám Ásványi ismét bravúrt mutatott be. A hajrában próbálkozott becsülettel a magyar csapat, de nem tudta begyötörni az egyenlítő találatot, a házigazdák 1–0-ra nyertek.

„A lengyelek dinamikusabban kezdtek, és ennek köszönhették a gyorsan megszerzett góljukat. Végig kiegyenlített volt a mérkőzés képe, a házigazdák azzal a kis plusszal, amit hozzá tudtak tenni a játékhoz, megérdemelten nyertek. Voltak hibáink, amelyek feltétlenül javításra szorulnak, gyorsabb gondolkodással jobban meg lehetett volna oldani néhány szituációt” – mondta az összecsapást követően Belvon Attila szövetségi edző.

U17, SYRENKA-KUPA
Lengyelország–Magyarország 1–0 (1–0)
Magyarország:
Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Körmendi Kevin (Sipos Zoltán, 61.), Papp László – Nyíri Vince, Nyári Patrik – Cipf Dominik (Tóth Dominik, 75.), Irimiás Gergő (Burai Erik, 61.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 41.) – Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf, 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik