U17: dupla főpróba az Eb-selejtezők előtt ezen a héten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 07:41
Az augusztus elején rendezett Telki Kupa után ismét nemzetközi meccseket játszik az Eb-selejtezők előtt álló magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

Az 1997-es születésű korosztály válogatottja szeptember 23-án kezdi meg Európa-bajnoki selejtező tornáját Szlovéniában, a csapat az első tétmeccséig már csak két felkészülési mérkőzést játszik: kedden és csütörtökön Montenegró lesz az ellenfél Telkiben.

Tuboly Frigyes szövetségi edző lehetőséget ad a bizonyításra néhány olyan játékosnak is, akik a Telki Kupán nem voltak kerettagok, de jó teljesítménnyel biztosíthatják helyüket a szlovéniai Eb-selejtező tornán.

„Az utolsó meccseinket játsszuk az Eb-selejtezők előtt, a montenegróiak ellen szeretnénk azokat a játékelemeket viszontlátni a pályán, amiket az elmúlt két évben gyakoroltunk a játékosokkal – mondta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes. – Fontosnak tartom, hogy jó eredményt érjünk el az előttünk álló mérkőzéseken, mert ez megadhatja az alaphangot az Eb-selejtezőkre. Bő keretünk van, huszonöt-harminc játékosból választjuk ki a Szlovéniába utazó csapat tagjait, a felkészülési meccseken mutatott teljesítmények és a formák alapján."

A VÁLOGATOTT HETI PROGRAMJA
Kedd, 18.30:
Magyarország–Montenegró, Telki
Csütörtök, 11.00: Magyarország–Montenegró, Telki

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Tóth Balázs (Puskás Akadémia), Major Barna (Vasas)
Védők: Katona Máté (MTK Budapest), Ayrton de Olivera (Puskás Akadémia), Hursán György (Békéscsaba), Csonka Bonifác (Puskás Akadémia), Dudás Richárd (DVSC), Forgács Péter (MTK Budapest)
Középpályások: Haris Attila (FTC), Szőke Dániel (Illés Akadémia), Pávkovics Bence (MTK Budapest), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Szatmári István (MTK Budapest)
Támadók: Damásdi Alex (Puskás Akadémia), Gőgitz Ádám (UTE), Nyári Martin (Győri ETO), Biró Bence (Honvéd-MFA), Korozmán Kevin (MTK Budapest), Péter Bence (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik