U17: döntetlennel zárt az idősebbek ellen a Pisont-csapat

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 09:42
A márciusi Eb-selejtező minitornára készülő U17-es magyar labdarúgó-válogatott második meccsén gól nélkül zárt a házigazda máltaiak U19-es csapata ellen.

A hétfői 2–0-s magyar győzelem után a második mérkőzést csütörtök délután rendezték a csapatok. Zsótér Donát az első meccsen kisebb bokasérülést szenvedett, ezért nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, Pisont István szövetségi edző ezúttal az Ivancsics Alex – Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Talabér Attila (Nagy Ádám, 41.), Spandler Csaba (csk) (Tóth Martin, 41.) – Szántó Tamás (Murai Márk, 41.), Gazdag Dániel (Vida Máté, 41.), Rácz Barnabás – Korozmán Kevin (Grabant Bence, 55.), Tihanyi Olivér (Bartos Julián, 41.), Takács Krisztofer összeállításban küldte pályára együttesét.

A találkozó küzdelmes csatát hozott, a máltaiak agresszívan, fizikai fölényüket kihasználva futballoztak, a mieink sokáig nem találták ennek a harcmodornak az ellenszerét. Az első félidőben Takács Krisztofer előtt adódott a legnagyobb gólszerzési lehetőség, de kimaradt a helyzet, így döntetlennel zárult a félidő. A fordulás után javult a magyar válogatott játéka, de a területeket leszűkítő máltai védelmet nem sikerült átjátszani, így 0–0-s döntetlennel zárult a találkozó.

„Azt kaptuk, amire számítottunk, egy küzdelmes, brusztolós meccset játszottunk a fizikálisan jóval erősebb hazaiakkal – nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Pisont István. – Látszott, hogy játékosaim még nincsenek csúcsformában, ezúttal pontatlanabb volt a játékunk, nem sikerültek tökéletesen a technikai elemek, nem tudtuk áttörni a fegyelmezetten játszó védelmet. Tudatosabb játékkal több helyzetünk lehetett volna, de ezúttal nem sikerült igazán kombinatív futballal előrukkolnunk. Az edzőtáborozás ennek ellenére elérte a célját, jó körülmények között készülhettünk, minden kerettag példás hozzáállással és koncentrációval dolgozott, bízom benne, hogy a következő összetartásra már a formák is rendben lesznek."

Válogatottunk a március végén kezdődő, hazai rendezésű elitkör előtt még két határmenti mérkőzést játszik a szlovákok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik