U17: címvédőként Európa egyik legpatinásabb tornáján

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 14:32
Európa egyik legrégebbi ifjúsági futballtornáján, a szombaton kezdődő Telki-kupán a magyar U17-es válogatott mellett a cseh, a szlovák és a horvát korosztályos csapat vesz részt – írja az mlsz.hu.

A régebben Aranykalász-, majd Ráckevei torna elnevezésű sorozat 37 éves múltra tekint vissza, az MLSZ 1981-től megszakítás nélkül minden esztendőben megrendezi. Az utóbbi három évben kétszer is miénk lett az aranyérem: előbb az 1998-as születésű fiatalokból álló csapat, majd tavaly a később Eb-résztvevő 2000-es korosztály is az első helyen végzett a tornán.

A viadal történetében több ma már jól ismert külföldi sztárjátékos is szerepelt, 1999-ben például Petr Cech lett a torna legjobb kapusa, azt megelőzően a szintén cseh Tomás Rosicky mutatta meg tehetségét. A svájci Philippe Senderos a 2000-es évek elején volt csapata vezéregyénisége, de néhány évvel ezelőtt például Alen Halilovic is kimagasló teljesítményt nyújtott a viadalon.

Az idei tornára a 2001-es születésű játékosokkal érkeztek a csapatok, Szélesi Zoltán együttese az ifjúsági tornával már az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik