U16: a magyar válogatott hármat vágott az íreknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.23. 20:10
Az U16-os magyar labdarúgó-válogatott írországi felkészülési túráján 3–0-ra legyőzte a házigazda ír nemzeti csapatot.

Mint az mlsz.hu beszámolójából kiderül, a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően a mérkőzés elején, s már az első percekben többször sikerült az ír védelem mögé kerülnie, ám a mieink rendre elhibázták a helyzeteiket. mlsz.hu beszámolójából kiderül, a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően a mérkőzés elején, s már az első percekben többször sikerült az ír védelem mögé kerülnie, ám a mieink rendre elhibázták a helyzeteiket.

A 28. percben Tóth-Gábor Kristófot rántották le a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Beke Péter értékesítette (0–1). A 67. percben Bukta Csaba iramodott meg a jobb oldalon, majd hatalmas bombagólt lőtt a bal felső sarokba (0–2).

A harmadik találat a rendes játékidő letelte után jött: a 82. percben Kiss Bence állította be a 3–0-s végeredményt.

„Helyén kell kezelnünk ezt az eredményt, mert bár megérdemelten győztünk, az íreknek is voltak lehetőségeik, mezőnyben a mérkőzés nagy részében kiegyenlített volt a játék. Örülök, hogy a pontrúgásokat sikerült jól levédekeznünk, de a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az előrevédekezésre, a labdaszerzésekre, valamint a labdás játékosok felvételére” – mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

A két együttes kedden is összecsapott, akkor az írek győztek 2–1-re.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Írország
Magyarország 03 (0–1)
Magyarország: Németh – Lakatos (Sitku L., 62.), Sághy, Körmendi, Papp L. – Nyíri (Kalmár, 73.), Nyári P. (Szabó B., 73.) – Tóth-Gábor K. (Bukta, 41.), Papp M. (Kiss B., 41.), Kaproczai (Földi, 53.) – Beke (Pintér Á., 53.)
Gólszerző: Beke (28. – 11-esből), Bukta (67.), Kiss B. (82.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik