U-válogatottak: újabb német edzők jöhetnek; Mihalecz nem kommentál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 10:20
Két hete állt munkába Bernd Storck, az MLSZ német sportigazgatója, s máris változásról, személycseréről jönnek  a hírek. A szakember érkezését követően Szalai László – aki szeptember vége óta az edzőképzés mellett az U20-as válogatott munkáját is irányította – a „helyére került", azaz ismét teljes munkaidőben foglalkozhat az edzőképző központ munkájával.

Az U20-as világbajnokságra készülő csapat felkészítését tehát mostantól a német szakember végzi, pedig Bernd Storck nem erre a feladatra szerződött. De ha már így hozta a sors, természetesen megtisztelőnek tartja a megbízatást, és örömmel vállalta el az edzői feladatot (is).Az U20-as világbajnokságra készülő csapat felkészítését tehát mostantól a német szakember végzi, pedig Bernd Storck nem erre a feladatra szerződött. De ha már így hozta a sors, természetesen megtisztelőnek tartja a megbízatást, és örömmel vállalta el az edzői feladatot (is).

A német sportigazgató jelezte, csak abban az esetben tud teljes értékű munkát végezni, ha a korosztályos csapatok felkészítése, irányítása közvetlenül a hatáskörébe kerül, aminek egyik következménye, hogy ifjabb Mihalecz István távozott az U16-os válogatott éléről. Az edző egy éve az NB II-es FC Ajka kispadját elhagyva szegődött az MLSZ szolgálatába, most azonban közös megegyezéssel szerződést bontott.

A szövetség kötelékéből távozó trénert kérdeztük a váltásról, ő azonban nem kívánta kommentálni a szakítást, így többet nem lehet tudni annál, mint ami az MLSZ honlapján megjelent: oly mértékben eltért a német és a magyar szakember szakmai filozófiája, hogy az nem tette lehetővé a hosszú távú, hatékony közös munkát. Nincs kizárva, hogy Mihalecz István után hamarosan újabb szövetségi edzők távoznak az utánpótlás-válogatottak éléről, s az is megtörténhet, hogy Németországból érkező szakemberek ülnek a helyükre.

Bernd Storck sportigazgatói minőségben lesz jelen a péntektől Magyarországon rendezendő U17-es Eb-elitkör mérkőzésein. Miután lemennek a Telkiben, Felcsúton és Tatabányán sorra kerülő itthoni találkozók (is), a nyolc csoportból az összes csoportelső mellett a hét legjobb második is kvalifikálja magát a kontinensviadalra. A magyar fiatalok pénteken 16.30 órától Telkiben Csehországgal, vasárnap 16 órától Felcsúton Skóciával, majd jövő héten szerdán szintúgy Felcsúton 14 órától Bosznia-Hercegovinával mérkőznek.

Bernd Storck igazi vizsgamunkája az U20-as vb-lesz, amely május 30-tól június 20-ig zajlik majd. A magyar együttes New Plymouthban játssza a csoportmeccseit, az első találkozón június 1-jén Észak-Korea, három nappal később Brazília, végül június 7-én Afrika bajnoka ellen lépnek pályára a fiatalok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik