Török–magyar: Az esélyek nem mellettünk szólnak – Rossi

MTI/NS MTI/NSMTI/NS MTI/NS
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 19:52
null
Marco Rossi szerint nem jelent előnyt az sem, hogy az NB I már zajlik, szemben a török élvonal küzdelmeivel (Fotó: MLSZ)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a törökök otthonában csütörtökön sorra kerülő Nemzetek Ligája-mérkőzésen a házigazdák az esélyesek, ugyanakkor bízik a jó eredményben.

 

„Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a futball tud váratlan dolgokat produkálni, mi pedig azon leszünk, hogy ezt csütörtök este bebizonyítsuk, és jó eredményt érjünk el Sivasban" – idézte Marco Rossit a magyar szövetség Twitter-oldala a szerdai, törökországi sajtótájékoztatót követően.

A CSAPATKAPITÁNY: SZALAI ÁDÁM
Dzsudzsák Balázs neve is a hiányzók között keresendő: a 108-szoros válogatott középpályás azért nem kapott meghívót, mert jelenleg nincs klubja. Noha az MTK-val edz, ez nem volt elég ahhoz, hogy Marco Rossi számításba vegye a két szeptemberi meccsen. A nemzeti együttes így csapatkapitányát veszítette, de ahogy megesett már korábban is, amikor Dzsudzsák Balázs nem játszott, Szalai Ádám viselheti a karszalagot. A szövetségi kapitány a két évvel ezelőtti kinevezése után is jelezte, a Mainz támadója méltó a tisztségre, és most újfent megerősítette, a személyisége és a hozzáállása miatt is kiérdemelte, hogy csapatkapitánya legyen a válogatottnak.
Időközben az is kiderült, hogy Sivasban portugál, a vasárnapi, Puskás Arénában rendezendő mérkőzésen olasz játékvezetői négyes kap szerepet. Ami a főszerepet illeti, Törökországban Artur Dias, Oroszország ellen Maurizio Mariani lesz a bíró.

Az olasz tréner hozzátette, a magyar bajnokság ugyan már három hete zajlik, a török viszont még nem kezdődött el, ennek ellenére ez nagy előnyt nem jelent, hiszen mindig a teljesítmény, a minőség dönt a pályán, és ez holnap sem lesz másképp.

A játékosok közül Holender Filip válaszolt az újságírók kérdéseire: „Nehéz mérkőzésre számítok egy nagyon jó csapat ellen, hiszen pontosan tudjuk, mennyire erős a török válogatott. Mi viszont mindent bele fogunk adni, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben is jó eredményt érjünk el csütörtök este."

Törökország: nagy nevek a pakliban

A török válogatott is repülőgéppel érkezett hazai mérkőzésére Sivas városába. A keret tagjait és a szakmai stábot a repülőtéren több helyi elöljáró üdvözölte, a szigorú előírások miatt a kézfogások ezúttal elmaradtak.

A Senol Günes vezette együttes a landolást követően egyenesen a szállodába buszozott, a beszámolók szerint a futballisták jókedvűen szálltak fel a járműre, és egytől egyig török címeres maszkot viseltek. A keret többségét légiósok alkotják, többek között Merih Demiral is szerepel a névsorban, Szalai Ádámnak és társainak alighanem a Juventus védőjén is túl kell jutniuk a gólszerzéshez.

De más nagy nevek is szerepelnek Senol Günes keretében, többek között Caglar Söyüncü, a Leicester City előző idényben remeklő középhátvédje, valamint a Milant erősítő Hakan Calhanoglu, aki – főként Zlatan Ibrahimovic visszatérése után – nagyszerűen teljesített a milánóiak színeiben. A középpályások közül Mert Hakan Yandas, a Fenerbahce 26 éves nyári igazolása, valamint Orkun Kökcü, a Feyenoord 19 éves játékosa először kapott meghívót a nemzeti együttesbe.

Sivasban nem mostanában rendeztek válogatott mérkőzést, így a helyi média részéről az érdeklődés a szokásosnál is nagyobb, Senol Günes szerda délutáni sajtótájékoztatóján csak azért nem volt telt ház, mert a szervezők a járványügyi előírásokat követve maximalizálták a létszámot.

„Egy-egy sorozatban mindig fontos az első mérkőzés, legyen szó a Nemzetek Ligájáról vagy Európa-bajnoki, világbajnoki selejtezőről – mondta a törökök szövetségi kapitánya a pálya szélén álldogálva, miközben az újságírók a lelátóról kérdezhették. – Sajnáljuk, hogy szurkolóink nem lehetnek a lelátón, nélkülük nem lesz igazi az este, de így vagy úgy, győznünk kell. Elemeztük a magyar válogatottat, nem lesz könnyű feltörni a védekezését.”

A felforgatott és megtizedelt magyar válogatott csütörtökön – közép-európai idő szerint – 20.45-től találkozik a házigazda török együttessel Sivasban, majd három nappal később az oroszokat fogadja a Puskás Arénában 18 órától.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
Csütörtök
20.45:
Törökország–MAGYARORSZÁG, Sivas (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Oroszország–Szerbia, Moszkva

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Kovácsik Ádám(Mol Fehérvár FC)
Védők: Fiola Attila(Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Holender Filip(FC Lugano – Svájc),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Pátkai Máté(Mol Fehérvár),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Babati Benjámin(ZTE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Simon Krisztián(Újpest FC),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik