Szlovák–magyar: Szükségünk van a szurkolókra, de… – Gulácsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 17:56
Csütörtökön kezdi meg a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjét. A kedd délutáni edzés előtt Gulácsi Péter és Holender Filip beszélt az első megmérettetésről, a Szlovákia elleni idegenbeli mérkőzésről. 



„Tudjuk, hogy a szlovákok elleni mérkőzés nagyon fontos a szurkolóknak, az egész országnak, viszont ez csak egy meccs azon a hosszú úton, amelyen végig szükségünk lesz a szurkolókra
mondta Gulácsi Péter. – Szeretnénk, ha olyan szankciókkal ezúttal nem sújtana minket az UEFA, mint amelyekre a múltban volt példa. A görög találkozóra gondolok, amikor zárt kapuk mögött kellett játszanunk. Bízunk benne, hogy a szurkolóink csak a mi buzdításunkkal lesznek elfoglalva.”


„Tudjuk, hogy a szlovákok elleni mérkőzés nagyon fontos a szurkolóknak, az egész országnak, viszont ez csak egy meccs azon a hosszú úton, amelyen végig szükségünk lesz a szurkolókra
mondta Gulácsi Péter. – Szeretnénk, ha olyan szankciókkal ezúttal nem sújtana minket az UEFA, mint amelyekre a múltban volt példa. A görög találkozóra gondolok, amikor zárt kapuk mögött kellett játszanunk. Bízunk benne, hogy a szurkolóink csak a mi buzdításunkkal lesznek elfoglalva.”

Holender Filip arról beszélt, hogy az Eb-selejtező minden meccsén jó mentális állapotban kell lennie a válogatottnak.

„Már a szlovákok ellen meg akarjuk mutatni, milyen mentális ereje van a csapatnak. Ez az egyik legfontosabb tényezője a sikernek. Természetesen tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de mindent beleadunk.”

Gulácsi hozzátette, szervezett, agresszív játékra lesz szükség, hiszen nem ők a következő két összecsapás esélyesei. Úgy véli, a két legutóbbi, észtek és finnek elleni tétmeccsre lehet alapozni, hiszen azokon gólt sem kapott a magyar együttes, és az ellenfelek helyzetet is alig tudtak kialakítani. Ezután kitért a szlovák válogatottra.

„Fizikailag és technikailag is felkészült csapat, főleg a védelmüket alkotják fizikálisan erős játékosok, elöl pedig technikás labdarúgóik vannak. A kombinációs játékot erőltetik, rengeteg mozgással, a szélsőik befelé jönnek. Marek Hamsík fontos láncszem, ő az, aki mozgatja a gárdát, de nemcsak rá kell figyelni. Próbálunk ellenük csapatként védekezni.”

Videónkban Gulácsi beszélt a Hertha BSC-ben játszó Ondrej Dudáról, az NB I-ben jó formában futballozó Holender pedig elmondta, számít-e arra, hogy Marco Rossi a kezdőbe jelöli-e a szlovákok ellen.

HIDEGZUHANY ÉRTE A MAGYAR VÁLOGATOTTAT A KEDDI EDZÉSEN – HANGULATVIDEÓ A DÉLUTÁNI TRÉNINGRŐL

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Kovácsik Ádám(Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond(Sporting KC – Egyesült Államok),Bese Barnabás(Le Havre AC – Franciaország),Kádár Tamás(Dinamo Kijev – Ukrajna),Korhut Mihály(Arisz – Görögország),Lang Ádám(CFR Cluj – Románia),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Vinícius(Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Gazdag Dániel(Bp. Honvéd),Holman Dávid(Slovan Bratislava – Szlovákia),Kalmár Zsolt(DAC – Szlovákia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Kovács István(Mol Vidi FC),Nagy Ádám(Bologna – Olaszország),Pátkai Máté(Mol Vidi FC),Szoboszlai Dominik(Red Bull Salzburg – Ausztria)
TÁMADÓK:Balogh Norbert(APOEL – Ciprus),Dzsudzsák Balázs(Al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek),Holender Filip(Bp. Honvéd),Nagy Dominik(Legia Warszawa – Lengyelország),Németh Krisztián(Sporting Kansas City – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Hoffenheim – Németország),Varga Roland(Ferencváros)

A SZLOVÁK VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Martin Dúbravka(Newcastle United – Anglia),Matús Kozácik(Viktoria Plzen – Csehország),Marek Rodák(Rotherham United – Anglia)
VÉDŐK:Dávid Hancko(Fiorentina – Olaszország),Peter Pekarík(Hertha BSC – Németország),Lubomír Satka(DAC),Michal Siplak(Cracovia Kraków – Lengyelország),Milan Skriniar(Inter – Olaszország),Lukás Stetina(Sparta Praha – Csehország),Denis Vavro(FC Köbenhavn – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Matús Bero(Vitesse – Hollandia),Martin Chrien(Santa Clara – Portugália),Ondrej Duda(Hertha BSC – Németország),Ján Gregus(Minnesota United – Egyesült Államok),Marek Hamsík(Talien Jifang – Kína),Patrik Hrosovsky(Viktoria Plzen – Csehország),Juraj Kucka(Parma – Olaszország),Stanislav Lobotka(Celta Vigo – Spanyolország),Róbert Mak(Zenit – Oroszország), Jaroslav Mihalík (MSK Zilina),Albert Rusnák(Real Salt Lake – Egyesült Államok),Miroslav Stoch(Slavia Praha – Csehország)
TÁMADÓK:Michal Duris(Anorthoszisz – Ciprus),Pavol Safranko(Dundee United – Skócia)

EB 2020, SELEJTEZŐ, MENETREND

E-CSOPORT
Horvátország
Wales
Szlovákia
MAGYARORSZÁG
Azerbajdzsán

Március 21., csütörtök
20.45: Horvátország–Azerbajdzsán
20.45: Szlovákia–Magyarország
Március 24., vasárnap
15.00: Wales–Szlovákia
18.00:Magyarország–Horvátország
Június 8., szombat
15.00: Horvátország–Wales
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
18.00: Azerbajdzsán–Szlovákia
20.45:Magyarország–Wales
Szeptember 6., péntek
20.45: Szlovákia–Horvátország
20.45: Wales–Azerbajdzsán
Szeptember 9., hétfő
18.00: Azerbajdzsán–Horvátország
20.45:Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales
Október 13., vasárnap
18.00:Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország
November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia
November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik