Szlovák–magyar: Sosem fogjuk feladni – Marco Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 23:21
null
Marco Rossi nem adja fel (Fotó: Szabó Miklós)
Magyarország Eb-selejtezőn 2–0-s vereséget szenvedett Szlovákiában. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elismerte, a szlovákok jobb teljesítményt nyújtottak, megérdemelten győztek, de nem fogja feladni, bízik a fejlődésben.

„A szlovákok azért nyerték meg a mérkőzést, mert jobb képességeket mutattak a középpályán, nem veszítették el a labdákat, ezzel meccseket lehet nyerni. Az első félidőben taktikailag sikerült meglepnünk a hazaiakat, problémákat okoztunk, addig, amíg meg nem szerezték a vezetést, ezt megelőzően egy szlovák helyzetre emlékszem. A második félidőben tiszta gólhelyzeteink voltak az egyenlítéshez, de a kapus jó teljesítményt nyújtott, és a második hibánkból újabb gólt kaptunk. Tanulság, ha könnyen elveszítjük a labdát, ilyen helyzetbe kerülünk. Ez olyan hiba, amiben tudunk fejlődni. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, megvolt a küzdeni akarás, a megfelelő hozzáállás, ezzel nem volt gond. Egyszerűen el kell ismerni, ha az ellenfél jobb. Gratulálnom kell Szlovákiának, mert jobb teljesítményt nyújtott, megérdemelte a győzelmet. Vasárnap hasonlóan nehéz ellenfél következik, Horvátország, de sosem fogjuk feladni” – összegzett Marco Rossi szövetségi kapitány.

„A labdatartásban előrelépést szeretnék, függetlenül attól, hogy milyen játékrendszerben játszunk. A szélsőjátékkal nem voltam elégedett, nem játszottuk meg elégszer a széleket, és amikor megtettük, nem voltunk elég agresszívek. A hozzáállás viszont példás volt, voltak jó megmozdulásaink, jól támadtuk meg az üres területeket, de megmutatkozott, mennyivel erősebb a szlovákok kerete, mint a miénk – tette hozzá a kapitány, aki elmondta, Kleinheisler Lászlót izomsérülés miatt kellett lecserélni.

„Szoboszlai Dominik első alkalommal lépett pályára a felnőttválogatottban, mert most jött el a megfelelő alkalom, hogy pályára lépjen. Voltak jó momentumai, a következő tíz év az övé lesz, mert tehetséges, megfelelő a személyisége, és megvan a kellő technikai tudása. De időre van szüksége, nem tud azonnal vezérré válni, egyedül nem tudja repíteni a válogatottat. Úgy gondolom, még túl korai lett volna kezdőként játszania, hiába gondolta a szakemberek nyolcvan százaléka, hogy kezdenie kellene, ezzel nem értettem egyet, nem tetszett, mert türelmesnek kell lenni a fiatalokkal szemben. Szoboszlainak helye van a keretben, de lépésről lépésre kell felépíteni a válogatott szereplését – hangsúlyozta a szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online Szoboszlait érintő kérdésére.

Rossi kérdésre válaszolva elmondta, együtt érez a szurkolókkal, akik ezúttal is fantasztikusan buzdították a csapatot, beleértve a felvidéki magyar drukkereket, akiket Dunaszerdahelyről jól ismer. Ugyanakkor a játékosoknak a meccs előtt azt mondta, ha megfelelő lesz a hozzáállásuk, akkor ő mindig ott lesz a csapat előtt, és vezetni fogja.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat,
City Arena. V: Bezborodov (orosz)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut – Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
G: Duda (42.), Rusnák (85.)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 1 1 2–0 +2 3
2. Horvátország 1 1 2–1 +1 3
3. Wales 0
0–0 0 0
4. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0
5. MAGYARORSZÁG 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik