Szlovák–magyar: kisebb összetűzés volt a meccs előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.21. 21:03
Alapvetően békés volt a hangulat Nagyszombatban a szlovák–magyar Európa-bajnoki selejtező helyszínén, de kisebb összetűzés így is akadt a vendég- és a hazai szurkolók között.

A magyar drukkerek a stadion közelében lévő gyorsétteremnél megdobáltak egy 10-15 fős szlovák csoportot, az összetűzés során néhány ütésváltás is történt, de a rendőrök hamar szétválasztották a feleket.

A szervezett szurkolói csoportot szállító autóbuszok, illetve autók egyenesen a létesítményhez hajtottak, így a megérkezéskor nem történt rendbontás. Azok, akik egyénileg utaztak a Pozsonytól ötven kilométerre lévő 65 ezer lakosú településre, többnyire a belváros sétálóutcájában hangolódtak az esti meccsre. Eleinte kifejezetten barátságos volt hangulat, majd kora délutántól a magyar szimpatizánsok egyre hangosabbá váltak, időnként pedig Szlovákia gyalázásával provokálták a hazai szurkolókat, akik többségében nem válaszoltak. A rendőrök viszont felkészültek voltak, ahol nagyobb magyar csoportosulás alakult ki, ott háttérbe húzódva ugyan, de nagy erőkkel megjelentek.

A hazaiak többnyire kisebb társaságokban érkeztek a találkozóra, egyáltalán nem keresték a konfrontációt a magyarokkal, inkább a stadion közelében célba rúgással múlatták az időt.

A szlovákok végül 2–0-ra nyertek, részletes összefoglaló itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik