Strandfoci: kétszer vezettünk, mégis kikaptunk, nem leszünk ott a vb-n

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.23. 11:32
null
A magyar válogatott nem lesz ott a világbajnokságon (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pg/hungarybeachsoccerofficial/posts/?ref=page_internal">MSMN</a>)
A magyar strandlabdarúgó-válogatott 3–3-as rendes játékidőt követően szétlövéssel 2–1-re kikapott Azerbajdzsántól a moszkvai világbajnoki selejtezőtornán.

 

Nehéz feladat várt a magyar válogatottra a legjobb tizenhat között. A világranglistán 36. Azerbajdzsán (Magyarország a 39.) a spanyolok mögött második lett csoportjában. Ráadásul Ughy Márk nem számíthatott a mieink egyik legjobbjára, az NB I 2018-as szezonjában gólkirályi címet szerző Rutai Balázsra az oroszok elleni piros lapja miatt, így csupán hét mezőnyjátékos állt a kapitány rendelkezésére.

A magyar együttes az első és a második harmad végén egyaránt vezetett (1–0-ra, majd 1–2-ről fordítva 3–2-re), de az azeriek hosszabbításra mentették a találkozót néhány perccel a rendes játékidő vége előtt. A ráadás nem hozott gólt, így szétlövés döntött a továbbjutásról.

A mieinktől a csapatkapitány Fekete Viktor és a mérkőzés első gólját szerző Bartha Balázs rontott, így 2–1-re az azeriek nyerték a szétlövést. Magyarország nem lesz ott az idei világbajnokságon, így tovább kell várnunk első vb-részvételünkre.

A moszkvai viadalról a két döntős mellett a bronzérmes, a negyedik és az ötödik helyen végző együttes kijut a 2019-es világbajnokságra, amelynek novemberben Paraguay ad otthont.

Mindannyian hittünk benne, hogy bejuthatunk a legjobb nyolc közé, az elszántság végig érződött a játékunkon, így érthetően csalódottak voltunk a kiesés után – mondta Fekete Viktor, a magyar strandfoci válogatott csapatkapitánya. – A rendes játékidőben megnyerhettük volna a meccset, de sajnos több olyan hibát elkövettünk, amelyek miatt ez nem sikerült, a szétlövésnél pedig alulmaradtunk – sajnos én is hibáztam. Ami az összképet illeti, nem vallottunk szégyent, nehéz csoportból jutottunk tovább, Németország és Oroszország egyaránt az A-ligában szerepel, előbbit mégis legyőztük. Az észtek sem számítanak könnyű ellenfélnek, de náluk is jobbak voltunk, rendes játékidőben egyedül a házigazda győzött le minket. A jövőre nézve bizakodhatunk a mostani szereplés miatt, mert olyan újoncok debütáltak a válogatottban, akik a pályán és azon kívül is hamar beilleszkedtek. Alacsony átlagéletkorú csapattal vágtunk neki a vb-selejtezőinek, és biztos vagyok benne, hogy egy év múlva ez az együttes még erősebb lesz.”

STRANDLABDARÚGÁS, VB-SELEJTEZŐ, MOSZKVA
NYOLCADDÖNTŐ

Azerbajdzsán–Magyarország 3–3 – szétlövéssel 2–1

A magyar válogatott kerete:
Szacskó László, Lipők Benjámin, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás, Gulyás Kristóf, Bartha Balázs, Fekete Viktor, Genczler Kornél, Szász Dávid, Berkes László
A szakmai stáb tagjai: Ughy Márk, Holdampf Sándor, Badalik Szabolcs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik