Rutai Balázsék bejutottak a legjobb 16 közé (Fotó: MSMN)

 

Ughy Márk együttese nyögvenyelős győzelemmel kezdett az A-csoportban. Pénteken hosszabbítás után 2–1-re nyertünk Észtország ellen, ami két pontot ért. A győztes gólt Rutai Balázs szerezte.

Szombaton roppant fontos mérkőzést várt a mieinkre, akik Fekete Viktor duplájával és Bartha Balázs találatával 3–2-re legyőzték a németeket, ezzel bejutottak a legjobb tizenhat közé.

Vasárnap a házigazda orosz válogatott fogadta a magyar együttest, s a világranglista harmadik helyén álló gárda simán, 5–1-re legyőzte hazánk legjobbjait, akik így a kvartett második helyén végeztek.

A moszkvai tornán húsz csapat küzd a vb-részvételért. Az öt csoportból tizenhat továbbjut. A nyolcaddöntőben egymeccses párharcokat rendeznek, majd a legjobb nyolc között két csoportban zajlanak tovább a küzdelmek. A viadalról a két döntős mellett a bronzérmes, a negyedik és az ötödik helyen végző együttes kijut a 2019-es világbajnokságra, amelynek novemberben Paraguay ad otthont.

Egyelőre nem tudni, kivel találkozik Magyarország a következő körben. Az biztos, hogy július 23-án lép legközelebb homokra Ughy Márk csapata.

STRANDLABDARÚGÁS, VB-SELEJTEZŐ, MOSZKVA
A-CSOPORT
A magyar válogatott eredményei:

Magyarország–Észtország 2–1 – hosszabbítás után
Németország–Magyarország 2–3
Oroszország–Magyarország 5–1
A csoport végeredménye: 1. Oroszország (9 pont), 2. MAGYARORSZÁG (5), 3. Németország (3), 4. Észtország (0)

A magyar válogatott kerete:
Szacskó László, Lipők Benjámin, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás, Gulyás Kristóf, Bartha Balázs, Fekete Viktor, Genczler Kornél, Szász Dávid, Berkes László
A szakmai stáb tagjai: Ughy Márk, Holdampf Sándor, Badalik Szabolcs