Rossi: Böde és a súlyprobléma? Letépi magáról a cseremezt!

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 10:17
null
Böde Dániel Marco Rossinak is bizonyíthat a válogatottban (Fotó: Koncz György)
A minap interjút adott a Nemzeti Sportnak Marco Rossi, válogatottunk szövetségi kapitánya. Ebből korábban már idéztük, hogy mit mondott Dzsudzsák Balázs visszatéréséről, de az olasz szakember kérésünknek eleget téve néhány mondatban szót ejtett a további olyan játékosokról, akik először kaptak meghívót tőle, illetőleg megindokolta két futballista kimaradását is.

 

 

Böde Dániel: „Sokan azt szajkózzák, hogy már nem mai gyerek, hogy súlyproblémával küzd, hogy nem fut szépen. Ezzel szemben azt látom, hogy amikor lehetőséget kap, él vele, rendre helyzetbe kerül, és a gólokkal sem marad adós. Előttem van a jelenet, hogy az egyik bajnoki mérkőzésen Szerhij Rebrov int neki, hogy jöjjön, mert beáll, Dani pedig rohanva érkezik, közben gyakorlatilag letépi magáról a cserejátékosokon feszülő jelzőtrikót, ezzel is jelezve, minél több időt akar a pályán tölteni. Na, ez az a mentalitás, amiről beszélek.”

Ugrai Roland: „Nálam még nem volt válogatott, de nem vitás, képességei alapján itt a helye. Ugyanakkor van ez-az, ami nem tetszett vele kapcsolatban, erről nyilván beszélünk majd. Hogy mi történt vele Diósgyőrben, nem tudom, nem is tartozik rám, de örömmel látom, hogy Görögországban remekül futballozik. Csapattársa, Megyeri Balázs teljesítményét ugyanúgy követjük, mint másokét – negyvenöt játékost tartunk szemmel. A kapusok terén jól állunk: Gulácsi Péter, Dibusz Dénes, Kovácsik Ádám, Gróf Dávid, Megyeri Balázs és Bogdán Ádám is a figyelt játékosok között van.”

Holman Dávid: „Jól kezdte a bajnokságot a Slovanban, aztán alábbhagyott a lendülete, ám az elmúlt hetekben ismét remek formát mutatott. A kívülállónak időnként úgy tűnhet, a hozzáállása nem tökéletes, de azért is hívtuk meg, mert hisszük, hogy a válogatottban az lesz. Mint említettem, sok futballistát figyelünk, mert azt szeretnénk, hogy minél több opciónk legyen. Mint Didier Deschamps-nak a francia válogatottnál, akit a világbajnokság előtt rengeteget kritizáltak egy-két klasszis kihagyása miatt, hogy aztán a döntő után felállva tapsolják.”

Korhut Mihály: „A balhátvéd posztján akadtak gondjaink, előfordult, hogy jobblábas védőt kellett ott szerepeltetnünk. Természetesen a sokáig sérüléssel bajlódó Korhut Mihályt sem tévesztettük szem elől, és azok után, hogy a felépülését követő első meccsen még a szünet előtt lecserélték, egyre jobb hírek érkeztek róla Izraelből. Az elmúlt hetekben végigjátszotta a mérkőzéseket, ahogyan Dzsudzsák Balázsnak, neki is elérkezett az idő a visszatérésre. Jól ismerem őt, tudom, mire képes, a támadásokat is segítheti – de az az első, hogy a védőmunkáját megoldja.”

Gazdag Dániel: „Természetesen figyeljük a fiatalokat is – Szoboszlai Dominikkal az élen. Arra ellenben ügyelnünk kell, hogy a megfelelő pillanatban állítsuk be a tehetségeket, mert ha idő előtt vetjük be őket, a legtöbbet nekik árthatunk. Az U21-es válogatottból Zsótér Donát, Haris Attila, Varga Kevin és Szalai Attila is egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az A-válogatottban is megméressen – úgy véltük, most az NB I-ben folyamatosan jól teljesítő Gazdag Dánielnek adjuk meg az esélyt.”

Eppel Márton: „Beszéltem vele, hogy ezúttal nem hívom meg. Intelligens fiatalember, nemcsak tudomásul vette, hanem meg is értette, miért nem. Megnyugtattam, a jövőben számolok vele, de ahhoz játszania kell. Az észtországi mérkőzés óta kevés lehetőséget kapott a Kajrat Almatiban, de ez a klub megváltozott, ami a kazah futballistákat előnyben részesítő játékospolitikájának is betudható. Csapattársával, Elek Ákossal kapcsolatban annyit: ő még korábban kérte, hogy az ősszel magánéletbeli okokból ne számoljak vele, meglátjuk, mit hoz a tavasz. Ha esetleg hazatérne valamelyik élvonalbeli együttesbe, a válogatotthoz is közelebb kerülhetne.”

Gyurcsó Ádám: „Egy rossz szavam sem lehet rá, ahogyan ő tisztel engem, úgy tisztelem én is őt. Hogy sokra képes, mindenki tudja, de el kell jutnia odáig, hogy a produkciója ne legyen ingadozó. Mert mostanság úgy fest, egyszer kimagasló teljesítményt nyújt, másszor beleszürkül a mezőnybe.”

Németh Krisztián és Sallói Dániel: „Ők az MLS rájátszása miatt nem kerültek be a keretbe, mert vasárnap még meccsük van, így csak később tudnának csatlakozni a kerethez.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Lepizig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer Sheva – Izrael), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Vinícius (Mol Vidi FC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Atromitosz – Görögország), Varga Roland (Ferencváros)

NEMZETEK LIGÁJA, A C-LIGA PROGRAMJA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
Finnország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Görögország 0–1
Szeptember 11., kedd
MAGYARORSZÁG–Görögország 2–1
Finnország–Észtország 1–0
Október 12., péntek
Görögország–MAGYARORSZÁG 1–0
Észtország–Finnország 0–1
Október 15., hétfő
Észtország–MAGYARORSZÁG 3–3
Finnország–Görögország 2–0
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország445–0+512
2. Görögország4223–4–1 6
3. MAGYARORSZÁG41125–6–1 4
4. Észtország4133–6–3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik