Válogatott: Oroszlánként kell küzdeni a sárkányok és a walesi Mbappé ellen – Rossi

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 19:20
A magyar labdarúgó-válogatott hétfői, cardiffi sajtótájékoztatóján Marco Rossi szövetségi kapitány és a sérülése után első Eb-selejtezőjére készülő Nagy Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.
Rossi tudja, nem lehet fejjel rontani a falnak (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Rossi tudja, nem lehet fejjel rontani a falnak (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

„Tudjuk, mekkora felelősség nyugszik a vállunkon, hogy milyen régen sikerült egyenes ágon kijutni Európa-bajnokságra, és már az Uruguay elleni találkozó óta csak az foglalkoztatja a csapatot, mit kell tennünk azért, hogy sikeresek legyünk – kezdte a sajtótájékoztatót Nagy Ádám, akit arról is faggattunk, milyen érzés visszatérnie ide azután, hogy nemrég a klubcsapatával, a Bristollal győztesen távozott ebből a stadionból. – Hatalmas nagy kulisszatitkokat nem tudtam mondani a srácoknak, az, hogy egyszer futballoztam itt, nem jelent akkora előnyt. Annak örülök, hogy tudtam egy meccset játszani a klubomban, ez kellett a lelkemnek, és a sérülésem most már a múlté. Remélem, sokáig a csapattársam, Ashley Williams orra alá tudom dörgölni ezt a mérkőzést.”

Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire jut eszébe az együttesnek, hogy a Nemzetek Ligája révén akkor is játszhat pótselejtezőt, ha holnap nem sikerül kiharcolni az Eb-kvalifikációt.

„Nem szeretnénk arra gondolni, hogy van egy második opció. Jelent egyfajta megnyugvást, de erről nem beszélünk. Nincs szükségünk plusz motivációra, mert a pénteki meccs óta már tudjuk, milyen érzés hetvenezer ember előtt hazai pályán szerepelni. Azzal sem foglalkoznunk, hogy a másik mérkőzés, a Szlovákia–Azerbajdzsán találkozó hogyan alakul, mert mi dönthetünk a saját sorsunkról” – mondta Nagy.

Marco Rossitól arról érdeklődtünk, készül-e olyan öltözői motivációs beszéddel, melyekről elhíresült azóta, hogy a Honvédnál dolgozott.

„Hogy én ilyen beszédeket tartanék? Ezt még nem is hallottam – mondta mosolyogva. – Az én karrieremben, az életemben nagyon fontosak az ilyen nagy pillanatok és meccsek, mint az Uruguay elleni, hetvenezer ember előtt, ami megmutatta a csapatnak, milyen ennyi ember előtt, hazai pályán játszani. Ezek után nincs szükség szavakra, mindenki tudja, milyen fontos ez a mérkőzés. A sárkányok ellen oroszlánként kell küzdeni.”

A kapitány ezután kérdésekre válaszolva, a problémákról szólva beszélt Kalmár Zsolt sérüléséről, a védők kieséséről és kitért arra is, mennyire játszhat bátran a magyar válogatott.

„A horvátok, azaz Modric, Rakitic, Brozovic ellen olyan középpályával álltunk fel, amely előtte nem is edzett együtt, de nem ott volt a problémánk, hanem a védelemben. Bale, Ramsey, James – most is sorolhatjuk a neveket, ám bízom a játékosainkban. Azonban a képességek közti különbség miatt nem lehet fejjel a falnak rontani, letámadni, türelmesnek kell lennünk” – fogalmazott az olasz szakember, aki egy labdarúgót külön is kiemelt.

Daniel James biztosan játszani fog, elképesztően gyors, még senkit nem láttam, aki az utolsó öt percben is ilyen sebességgel tudna futni, mint ő. Olyan, mint a motorbicikli, talán a francia Mbappé ilyen gyors még, hihetetlen, nagyon veszélyes. Figyelni kell, hogy ne hagyjunk neki helyet” – jelentette ki a kapitány.

„Agresszívnek kell lennünk holnap, ám anélkül, hogy közben helyet adnánk Walesnek, hogy a védelmünk mögé kerüljön. Nincsenek topjátékosaink, topedzőink, de megfelelően felkészültünk, és bízunk benne, hogy szerencsések leszünk” – tette hozzá Rossi.

A szövetségi kapitány is kérdést kapott arról, mennyire figyelik a másik összecsapás eredményét.

„Nem foglalkozunk a másik mérkőzéssel, ezt szeretnénk megnyerni. Lehet, hogy nem hangzik diplomatikusan, amit mondok, de nem szeretnénk, hogy nevető harmadikként Szlovákia jusson tovább, ezért nem fogadnék arra, hogy a mi meccsünk döntetlen lesz" – reagált Rossi.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Szalai Attila (Apollon Limassol – Ciprus)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg – Ausztria), Vida Máté (FC DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek), Feczesin Róbert (Újpest FC), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szalai Ádám (1. FSV Mainz 05 – Németország), Varga Roland (Ferencváros), Zsótér Donát (Újpest FC)

EB-SELEJTEZŐ
10. FORDULÓ, E-CSOPORT
20.45: Wales–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45:
Szlovákia–Azerbajdzsánélőben az NSO-n!
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1 12
3. Wales 7 3 2 2 8–6 +2 11
4. Szlovákia 7 3 1 3 11–11 0 10
5. Azerbajdzsán 7 1 6 5–16 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik