Puskás Aréna: megközelítés, rendszabályok, fontos infók – egy helyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.15. 12:54
null
16 órától lehet elfoglalni a helyeket a Puskás Aréna lelátóján (Fotó: Szabó Miklós)
A visszaszámlálás véget ért: este a Magyarország–Uruguay mérkőzéssel felavatják az új nemzeti stadiont, a Puskás Arénát. A mérkőzésre 65 ezren látogatnak ki, ennek megfelelően a Magyar Labdarúgó-szövetség, a szervezők, a rendőrség és a BKK is kiemelten készül a találkozóra. Az alábbiakban az elmúlt napok legfontosabb információit, közleményeit próbáltuk összegyűjteni a mérkőzésre jegyet váltó szurkolóknak.


„A pénteki Magyarország–Uruguay mérkőzés 19 órakor kezdődik a Puskás Arénában. A megnyitó események miatt érdemes korábban kilátogatni a stadionba. Mindenkit kérünk, hogy tömegközlekedéssel közelítse meg a stadiont, fokozottan ügyelve rá, hogy melyik kapuhoz szól a jegye. Táskát nem lehet behozni a mérkőzésre. A kapukat 16 órakor nyitják meg, és ekkortól fogadja a Szurkolói Falu a szórakozni vágyókat. A stadionavató ceremónia érdemi része 17.30-kor kezdődik, amikor legendás játékosok emlékeznek a hajdani Népstadionra. A stadionban készpénzmentes fizetési lehetőségeket lehet igénybe venni" – írta korábbi közleményében az MLSZ.

A stadion megközelítése tömegközlekedéssel

A BKK honlapján közzétett térkép a tervezett lezárásokról – kattintva nagyobb méretben is megnyílik
A BKK honlapján közzétett térkép a tervezett lezárásokról – kattintva nagyobb méretben is megnyílik


A stadion gyorsabb és kényelmesebb megközelítése, valamint a mérkőzés után a gyors és kényelmes továbbutazás érdekében az M2-es, M4-es metró, az 1-es villamos, valamint a Thököly úti autóbuszok sűrűbben közlekednek. Kérjük, hogy a járatokon figyeljék a hangos utastájékoztatást, mert fontos közlekedési információk hangoznak el – tette hozzá a közlemény.

A stadion környéki közterületekben megállási tilalomra és teljes útzárra kell számítani.

Előreláthatólag 15 óra és éjfél között lezárják

– a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
– az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
– a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
– a teljes Verseny utcát,
– az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
– a teljes Istvánmezei utat.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A BRFK KÖZLEMÉNYE

A térképen piros színnel jelzett területre 2019. november 15-én, pénteken 15 órától csak az ott lakók hajthatnak be, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a forgalomkorlátozással érintett útszakaszokon közlekednének, használják a közösségi közlekedési járműveket.

A közösségi közlekedés forgalmi változásairól a BKK honlapján tájékozódhatnak.

A lakcímkártyával rendelkező lakosok a lezárt területre gépjárművel – a rendezvényre érkező résztvevők létszámának függvényében – időszakosan hajthatnak be.

A korlátozás a gyalogosforgalmat nem érinti.

A rendőrség közleménye teljes egészében itt olvasható.

Ezeket a BKK-járatokat érinti a mérkőzés

A Magyar Labdarúgó-szövetséghez hasonlóan a BKK is arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel érkezzenek pénteken a Puskás Arénához. A várható tömeg kiszolgálása érdekében több járat is a szokásosnál sűrűbben fog közlekedni:

• az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekedik,
• a Thököly úton közlekedő minden buszjárat megáll 16 és 23 óra között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen,
a Thökölyi úti 7E buszjárat a meccs után a megszokottnál sűrűbben jár,
178-as busz 15 órától az utolsó járatindulásig Pesten meghosszabbított útvonalon, egészen a Bosnyák térig közlekedik.

A BKK honlapja hozzáteszi, a rendőrség által tervezett lezárások miatt több másik járat útvonala is módosul délután.

• A 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton a 7-es busz megállójában áll meg.
• A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz végállomásán lehet felszállni rá.
• A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá.
• A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át.

A jegye alapján így érdemes megközelíteni a stadiont

A stadion szektorai és a kapucsoportok (Fotó: MLSZ.hu)
A stadion szektorai és a kapucsoportok (Fotó: MLSZ.hu)

Villamos

– Az 1-es villamossal érkező szurkolók csak akkor szálljanak le a Puskás Ferenc Stadionnál, ha D, E vagy F kapus jeggyel rendelkeznek. Ők a Kerepesi út – Dózsa György út útvonalon keresztül közelíthetik meg a stadiont.
– Az A és B kapus jeggyel rendelkezőknek azt javasoljuk, hogy az Egressy úti megállóban szálljanak le. Ebben az esetben az Egressy út–Stefánia út útvonalon keresztül juthatnak el a stadionhoz.
– A C kapus jeggyel rendelkezőknek a Zugló vasútállomás megállóban célszerű leszállniuk, ahonnan a Thököly út–Stefánia út útvonalon juthatnak el a stadionhoz.

Metró

– A 2-es vagy 4-es metróval érkező szurkolóknak csak akkor célszerű a Keletinél leszállniuk, ha C, D, E és F kapukhoz szóló jeggyel rendelkeznek.
– A C kapu a Thököly út–Stefánia út útvonalon keresztül megközelíthető, a Baross térről pedig az 5-ös illetve a 7-es busszal lehet eljutni a stadionhoz. (Stefánia út-Thököly út a C kapuhoz eső legközelebbi megálló.)
– A D, E, F kapukhoz szóló jegyekkel a Verseny utcán és a Dózsa György úton keresztül juthatnak el a legegyszerűbben a kapukhoz.
– A 2-es metrónak a Puskás Ferenc Stadion megállójából az A, B, D, E, F kapukat lehet megközelíteni.
– Az A és B kapus jegyekkel rendelkező szurkolóknak azt javasoljuk, hogy válasszák a Hungária körút felőli kijáratot. A tájékozódás érdekében a metrómegállóban útbaigazító plakátok lesznek elhelyezve, egyszerű, jól látható információkkal.
– A D, E, F kapukhoz szóló jegyekkel rendelkező szurkolók válasszák a Dózsa György út felőli kijáratot.
– A mozgáskorlátozott szurkolók a 2-es metró vonalán a Puskás Ferenc Stadion megállónál leszállva, a Dózsa György út felőli kijáratnál tudják igénybe venni a lifteket.
– Azok a nézők, akik M2-es metróval érkeznek és a Stefánia úti beléptetéshez mennének, azok gyalog a Papp László Aréna dekkjén tudnak közlekedni, az Ifjúság út feletti hídon.

A mérkőzés idején az Ifjúság útját teljesen lezárják a gyalogos forgalom elől, így a Dózsa György és a Stefánia út között nem lesz átjárás. A stadion tágabb környezetének rendezése a terveknek megfelelően, több ütemben zajlik, emiatt fokozottan figyeljenek a közlekedésre!

Sűrűbben járnak majd a vonatok

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban – közölte pénteken a MÁV az MTI-vel. A közlemény szerint a győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a lajosmizsei és a kunszentmiklósi vonalakon számíthatnak az utasok hosszabb vonatokra pénteken. Főként a késő este, éjszaka Budapestről kifutó járatokat kell erősíteni, mert a több tízezer szurkoló jelentős része várhatóan egy időben indul haza. A pénteki megnyitó miatt déltől késő estig a hatvani InterCityk pótlóbuszai a Keleti pályaudvar mellől, a 178-as busz Thököly úti tároló helyéről indulnak – tették hozzá.

Önkéntesek

A mérkőzés napján több mint 300 önkéntes különböző műszakokban segíti a szurkolók eligazodását a stadionban és a stadion környékén. Az önkéntesek egységes fehér galléros, címeres Volunteer feliratos pólót, valamint zöld Volunteer feliratos kabátot fognak viselni, így az érkező nézők számára is könnyen felismerhetőek lesznek, készséggel segítenek nekik, nyugodtan keressék őket.

Jegyátadás – Ticketing Point

A stadion területén az első körüljáró szinten két Ticketing Point lesz, ahol az esetlegesen előforduló problémás jegyeket tudják kezelni (pl.: nincs ott szék, ahová a jegy szól). Ha ezzel kapcsolatban bárkinek problémája adódik, keresse az önkénteseket, ők pontosan tudni fogják, hogy hová irányítsák az érintett szurkolókat, lesznek továbbá olyan kollégák a beléptető kapuknál, akik segítik a beléptetést (adott esetben PDA használatával).

Fontos! A kapucsoportok csak az oda szóló jegyeket engedik be, más kapucsoporthoz tartozó jeggyel nem lehet belépni a forgóvillán, tehát fontos a betűjel ismerete.

További tudnivalók

A készpénzmentes fizetés menete (Fotó: MLSZ)
A készpénzmentes fizetés menete (Fotó: MLSZ)

– Az MLSZ felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a Puskás Aréna készpénzmentes lesz. Ez azt jelenti, hogy csak érintős bankkártyával, NFC-s fizetőeszközzel (MobilApp), és a szerződött operátor által kibocsátott készpénzhelyettesítő kártyával lehet majd fizetni a kereskedelmi egységekben.
– A szemét minimalizálása érdekében, a fesztiválokon is megszokott repoharas rendszer működik az arénában.
– A menekülőútvonalakon tilos tartózkodni.
– A stadionban 53 vendéglátói egység (büfé, meleg étel és ital pont, Fornetti, stb.) működik. A büfében öt százalék alatti alkoholtartalmú sör vásárlására lesz lehetőség.
– Érkezéskor mindenki készítse elő a személyi okmányát, melynek ellenőrzése megtörténik a jegy érvényesítésekor.
– Az első emelet négy sarkában négy kártyafeltöltő állomás lesz kialakítva.
– A Stefániához és a Dózsa György úthoz közel két-két csomagmegőrző konténer lesz felállítva, amelyek ingyenesen igénybe vehetők.

Műsorfüzet

Az eseményre az MLSZ, csak a helyszínen megvásárolható, különleges műsorfüzetet készített. A 116 oldalas, színes, képekkel gazdagon illusztrált kiadványból az olvasók megismerhetik a stadion történetét a kezdetektől a Puskás Aréna megnyitásáig. A két irányból lapozható füzetben külön fejezet foglalja össze a megnyitó napján búcsúztatandó Gera Zoltán pályafutását. Az olvasók természetesen a programfüzetből megtudhatják a legfontosabb információkat a november 15-i Magyarország–Uruguay mérkőzésről, a két ország közös futballmúltjáról is, és QR-kódok segítségével mozgóképes tartalmakat is élvezhetnek mindazok, akik megvásárolják a műsorfüzetet. A kiadványt a szurkolói shopokban (és a mozgóárusoknál) 500 Ft-ért (cashless-rendszerben, készpénz használata nélkül) lehet megvásárolni.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Szurkolói Falu

A válogatott szurkolói már megszokhatták, hogy a mérkőzések előtt Szurkolói Faluval várjuk az érdeklődőket. Nem lesz ez másként a Puskás Arénában sem, ahol három helyszínen is találkozhatsz az MLSZ Szurkolói Klub kitelepüléseivel. A stadionon kívül, az F kapu mögött elhelyezkedő területen számos játék, köztük footgolf, célba-rúgás, rúgáserősség-mérés és darts-foci is várja a kilátogató szurkolókat. Az első emeleti körüljáró szinten található kitelepüléseinknél PS-sarok és csocsóasztalok mellett freestyle-bemutatóval készülünk fiatalabb szurkolóinknak.

Parkolás buszokkal

A Rendőrség a Hungexpo előtti részen, az Albertirsai úti parkolóban biztosít parkolási lehetőséget (parking, pick-up point) a busszal, szervezett formában érkező vidéki és külhoni szurkolók számára. A stadion innen megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel.”

AHOL NEM LEHET PARKOLNI

2019. november 15-én 7 órától 2019. november 15-én 23 óráig a Budapest VII., VIII. és XIV.,

– Mogyoródi út mindkét oldalán a Hungária körút és az Utász utca között (a murvás parkolóban is),
– Kerepesi út VIII. kerületi oldalában lévő szerviz úton az Asztalos Sándor utca és a Dózsa György út között,
– Dózsa György út mindkét oldalán a Kerepesi út és Thököly út között,
– Stefánia út mindkét oldalán valamint a szervizúton a Hungária körút és az Ajtósi Dürer sor között,
– Cházár András utca mindkét oldalán a Thököly út és az Istvánmezei út között,
– Verseny utca mindkét oldalán,
– Jobbágy utca mindkét oldalán,
– Ilka utca mindkét oldalán a Cserei utca és az Egressy út között,
– Hungária körút páros oldalán a Jurisich Miklós utca és a Stefánia út között,
– Istvánmezei út mindkét oldalán a Szabó József utca és a Thököly út között,
– Szabó József utca mindkét oldalán az Istvánmezei út és a Thököly út között,
– Egressy út mindkét oldalán a Stefánia út és a Hungária körút között,
– Cserei utca mindkét oldalán a Stefánia út és a Gizella utca között,
– Gizella utca mindkét oldalán az Egressy út és a Cserei utca között,
– Ifjúság útja mindkét oldalán,
– Szörény utca páros oldalán,
– Kerepesi út, Ifjúság útja, Papp László Sport Aréna mélygarázshoz vezető szervizút és a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló által határolt területen.

Tilos behajtani a Thököly út – Hungária körút – Kerepesi út által határolt, a térképen pirossal jelölt területre. A jelölt területen belül lezárják: 2019. november 15-én 15 órától 2019. november 15-én 23 óráig a Budapest VII., VIII. és XIV.,

– Dózsa György utat, a Kerepesi út és Thököly út között,
– Stefánia utat, a Hungária körút és a Thököly út között,
– Istvánmezei utat, a Szabó József utca és a Thököly út között,
– Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között,
– Cserei utcát, a Stefánia út és a Gizella utca között,
– Egressy utat, a Stefánia út és a Hungária körút között,
– Gizella utat, az Egressy út és a Semsey Andor utca között,
– Cházár András utcát, a Thököly út és az Istvánmezei út között,
– Verseny utcát,
– Ifjúság útját,
– Ilka utcát, a Cserei utca és az Egressy út között,
– Jobbágy utcát,
– Hungária körút páros oldali szélső forgalmi sávját, a Besnyői utca és a Stefánia út között.

A megállási tilalommal érintett útszakaszokról a megállási tilalom hatályba lépését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság a járműveket elszállíttatja. Az elszállított gépjárművekről a tulajdonosok és az üzembentartók a 06-80-180780-as ingyenesen hívható telefonszámon érdeklődhetnek – írja a rendőrség honlapja.

Válogatott: a visszaszámlálás vége – ma avatják az új nemzeti stadiont! – a találkozót felvezető élő cikkfolyamunk IDE KATTINTVA érhető el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik