Puskás Aréna: kiderült, mennyien láthatják a pénteki meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.13. 16:59
A Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldala nyilvánosságra hozta, hány néző is lehet ott a pénteki nyitómeccsen a lelátón, illetve a nyári Európa-bajnokság mérkőzésein. Az is kiderült, hogy mi alapján alakul egy-egy találkozón a maximálisan eladható jegyek száma.

„Minden stadionnak van egy teljes befogadóképessége (total capacity), ami a maximális székszámot jelenti, amikor mindenhol, a kamerák és az újságírók helyén is nézők ülnek. Ezt tartja nyilván a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), bár ez sosem valósul meg. Nálunk ez 67 215.„Minden stadionnak van egy teljes befogadóképessége (total capacity), ami a maximális székszámot jelenti, amikor mindenhol, a kamerák és az újságírók helyén is nézők ülnek. Ezt tartja nyilván a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), bár ez sosem valósul meg. Nálunk ez 67 215.

A tényleges székszám attól függ, hány újságíró akkreditál, mennyi kamerapozíciót kell felvenni a közvetítéshez a lelátón, illetve hány szék helyén alakítanak ki helyet a kerekesszékeseknek (itt nem egy-egy az arány).

A nyitómeccsre és az Eb-re óriási a médiaérdeklődés, az UEFA maximalista a közvetítésnél, így most pénteken 65 114, jövő nyáron 64 107 lesz a tényleges székszám – áll az Aréna bejegyzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik