Puskás Aréna: Jöjjenek a családok – Szabó Tünde

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.13. 13:33
null
Szabó Tünde biztos benne, hogy a Puskás Aréna Budapest és Magyarország büszkesége lesz (Fotó: Tumbász Hédi)
Pénteken a Magyarország–Uruguay válogatott mérkőzéssel avatják fel Budapesten a Puskás Arénát. Az alkalomból Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral beszélgetett a Nemzeti Sport.

Korábban a nemzet stadionjában hölgyek ezrei rajongtak a legjobb magyar futballistákért, ezért Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól azt kérdeztük a pénteki stadionavató kapcsán, hogy mennyire tűnik nőiesnek az új aréna.

„Az új Puskás Arénát mindenki a magáénak érezheti, hiszen nemzeti üggyé vált a megépítése, és hiszem, hogy ez érződik a kivitelezésen is – kezdte válaszát Szabó Tünde. – A lenyűgöző új létesítményben minden adva van ahhoz, hogy családi programmá váljanak a sportesemények. Ma már a sport a szórakoztatóipar fontos része, így az nem csupán a férfiakat ragadja magával. Biztosra veszem, hogy a minden igényt kielégítő arénába sok hölgytársam látogat ki. Fontos, hogy a rendezvényeket biztonságban, s olyan hangulatban rendezzék meg, hogy nemtől és kortól függetlenül mindenki átélhesse az összetartozás, valamint a szurkolás örömét.”

Az egykori Népstadion sportolói szempontból központi helynek számított, hiszen itt volt a szerelések raktára, az étterem, a toronyépületből sok versenyző indult útnak. Vajon az új Puskás Arénában visszaköszönhet valami e régi sportvilágból?

„Mindenképpen, hiszen a Puskás Aréna az ország legnagyobb befogadó képességű sportlétesítménye. Egy ilyen impozáns épület teljes mértékben alkalmas arra, hogy a budapesti sport egyik központi helyszínévé váljon, és igazi szimbólum legyen, ahogyan a régi stadion is az volt. Az új Puskás Arénában ugyanúgy lesznek kiszolgáló egységek, raktárak, étterem, sőt még múzeum is, a toronyépület pedig teljesen megújult, s szintén része az épületegyüttesnek. Azt gondolom, a tervezők remek munkát végeztek, mert bár egy teljesen új aréna készült el, annak ugyanolyan a vonzereje, mint a réginek volt.”

Emellett ne feledjük el, hogy az új stadion sportdiplomáciai szempontból is fontos szerepet tölthet be.

„A magas színvonalon elkészült létesítmény teljes mértékben alkalmas delegációk fogadására, tárgyalások, megbeszélések, ünnepségek vagy reprezentatív fogadások lebonyolítására is. A Puskás Aréna szerintem Budapest és Magyarország büszkesége lesz, és bizonyára az ideérkező sportvezetők, valamint sportdiplomaták is szívesen nézik meg. Érdemes kihasználni, hogy a kor követelményeinek megfelelő, korszerű és gyönyörű arénával büszkélkedhetünk.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vezeti: Damir Skomina (Robert Vukan, Tomaz Klancnik) – szlovénok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik