Puskás Aréna: jó lesz innen tudósítani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 18:54
null
A sajtó képviselői megtekinthették az épülő Puskás Arénát (Fotók: MSÚSZ/NS/Szabó Miklós)
Az épülő Puskás Arénában járt a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kommunikációs osztálya közös küldöttsége a beruházást irányító Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szervezésében – adta hírül az MSÚSZ hivatalos honlapján. Mint arra az „aréna” elnevezés is utal, a létesítmény jóval több lesz, mint futballstadion: Közép-Európa legkorszerűbb, legnagyobb befogadóképességű élményközpontjaként sportesemények mellett nagyszabású koncerteknek, nemzetközi konferenciáknak és más kiemelt rendezvényeknek is otthont ad majd.

 

Az új létesítménynek az írott és elektronikus sajtót, a fotósokat, televízióközvetítést szolgáló infrastruktúráját maga a főtervező, Skardelli György építész mutatta be a média minden ágát képviselő szakembereknek.

Részben még a tervrajzokon és látványterveken, részben a helyszínen, ahol most először fényképezkedtek a leendő tudósítók a majdani sajtótribünnek helyet adó, már elkészült lelátószakaszon. Az új Puskásban az öltözők, a díszpáholy, a sajtótribün és a sajtótájékoztató-terem is a nyugati oldalra kerül, szemközt a hajdani toronyépülettel, amely nagy részben eredeti formájára helyreállítva múzeumnak ad majd otthont.

 

„Ami az egész arénára is igaz, azt a sajtókiszolgálásról is elmondhatjuk az új Puskásban: ilyen még nem volt Magyarországon – összegezte a látottakat Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője. – Az UEFA legújabb és legszigorúbb előírásait is tökéletesen betartva készültek el a stadion tervei, és a jó ütemben haladó megvalósításra is garancia mindaz, amit Skardelli Györgytől és a KKBK munkatársaitól hallhattunk, láthattunk. A régi Népstadionnak rengeteg hiányossága volt a sajtókiszolgálás szempontjából, és sok új sportlétesítményben is probléma a tudósítók elhelyezése, az előírt helyiségek kialakítása, mérete, megközelíthetősége, technikai felszereltsége, az új arénában azonban a sajtós és fotós dolgozószobától a pályára néző tévéstúdiókon át a kommentátorállásokig, a médialifttől az interjúfolyosón át a nagy kivetítőtáblákig minden a helyén van, és kiválóan alkalmas lesz a 2020-as Európa-bajnokságra vagy egy későbbi Bajnokok Ligája-döntőre érkező, akár több száz tudósító munkafeltételeinek biztosítására is.”

 

A megbeszélésen és bejáráson részt vett Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályvezetője, az UEFA médiabizottságának tagja is, aki elmondta, hogy a tervezők és kivitelezők folyamatos kapcsolatot tartanak a Magyar és az Európai Labdarúgó-szövetség szakembereivel, s a várható végeredmény valóban, a média szempontjából is Európa egyik legmodernebb és legpraktikusabb futballstadionja lesz, amely már a 2020-as Európa-bajnokságon a nemzetközi érdeklődés középpontjába kerül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik