U17-es vb: Három gólt rúgattunk az ellenféllel – Preisinger

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.11.02. 06:32
null
Preisinger Sándor szerint nem a taktika csúszott szét Ecuador ellen (Fotó: FIFA)
Az Ecuadortól elszenvedett 3–2-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatott búcsúzott az U17-es világbajnokságtól, így érthető, ha Preisinger Sándor is az elszalasztott lehetőség miatt bosszankodott.

 

– A lefújás után szétvetette az ideg...
– Persze, mert gyakorlatilag három gólt rúgattunk az ellenféllel – mondta a meccs után az interjúfolyosón Preisinger Sándor, a korosztályos válogatott szövetségi edzője. – A tizenhatosunkon belül háromszor passzoltuk oda a labdát a riválisnak, amely azelőtt csak elvétve vezetett valamire való támadást. Előtte három-négy ziccert alakítottunk ki, a kezünkben volt a meccs és a továbbjutás, erre segítünk fordítani az ellenfélnek. Bosszantó.

– A májusi Európa-bajnokságon a stabil védekezés volt a válogatott egyik erőssége, ehhez képest a három meccsen kapott kilenc gól kifejezetten soknak tűnik. Mi volt a visszaesés oka?
– Valóban soknak tűnik, de ha valaki végignézi, milyen gólokat kaptunk, láthatja, hogy nem csapatszinten követtünk el védekezési hibákat, nem a taktika csúszott szét, hanem előfordult, hogy nyolc az egyben álltunk a tizenhatoson belül, erre odapasszoljuk a labdát a kapunktól öt méterre helyezkedő támadónak. Akkor, amikor vezetünk, és kézben van a meccs.

– Ez képzésbeli hiányosság, vagy koncentrációs hiba?
– Utóbbi, és érzésem szerint az az oka, hogy amíg itt kilencven percig kell koncentrálni, addig az otthoni utánpótlás-bajnokikon ennek sokszor a töredéke is elég. Nyilvánvaló, hogy az utánpótlásligákban nem lehet olyan iramban játszani, mint a világbajnokságon, ám az ilyen tornák megmutatják, hogy ennek mi a következménye.

– A harmadik csoportmeccsen is megtörtént, hogy a kapott gól utáni percekben ismét betalált az ellenfél. Miért?
– A kapott gól nyilván megrogyasztja a csapatot, de ettől még nem kellene néhány perc múlva megint odaajándékozni a labdát a riválisnak... Ha az első ecuadori gól előtt egyszerűen kirúgtuk volna a labdát az oldalvonalon túlra, semmi sem lett volna az akcióból, ehhez képest ugyanaz történt, mint Ausztrália ellen. Annyi különbséggel, hogy most jobban futballoztunk.

– Kettő kettőnél a játékvezető visszanézte az Ominger Gergő elleni szabálytalanságot, de nem ítélt büntetőt. Ön mit látott?
– Ott álltam a képernyő mellett, néztem a visszajátszást, abból a kameraállásból még egyértelműbb volt, hogy az ellenfél hátulról fellökte Gergőt. Fogalmam sincs, hogy a játékvezető miért nem ítélt büntetőt. Ha tizenegyest kapunk, megint vezethettünk volna, de valamiért ennek így kellett történnie. Csak azt nem tudom, miért.

– A csapat mindent kiadott magából?
– Fizikailag igen, és taktikailag megvalósítottuk, amit elterveztünk Ecuador ellen. Több lehetőséget alakítottunk ki, ám az ilyen egyéni hibákra nem lehet felkészülni. A diplomáim legalábbis nem elegek hozzá. Sokkal több volt ebben a meccsben, de visszatérő elem volt, hogy amikor nyomás alatt kell száz és száz helyzetet megoldani, becsúszik a hiba. Azt viszont ezen a szinten góllal büntetik.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
3. FORDULÓ
, B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Ecuador 2–3 (0–0)
Goiania, Olimpiai Stadion. Vezette: MaNing (kínai)
MAGYARORSZÁG
: Hegyi K. – Posztobányi, Balogh B., Horváth M. – Kata – Major (Kosznovszky, 65.), Baráth P., Ominger (László D., 85.), Komáromi – Molnár R. (Mester, 55.), Németh A. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
ECUADOR: J. López – Moran (Chávez, 58.), Delgado, Hincapie, Cabezas – Angulo – Mina, Vite (J. Farfán, 84.), Pluas, Mercado – Mejia (Ed. Valencia, 59.). Szövetségi edző: José Rodriguez
Gólszerző: Németh A. (50., 74.), ill. Vite (66.), Mercado (68.), Mina (86.)
Sárga lap: Horváth M. (88.)

A csoport másik meccsén
Ausztrália–Nigéria 2–1

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Nigéria 3
2 1
8–6
2 6
2. Ecuador 3
2
1 7–6
1
6
3. Ausztrália 3
1
1 1 5–5
0
4
4. Magyarország 3
1 2
6–9
–3 1
A hat csoportból az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut be a nyolcaddöntőbe.
Kettő vagy több csapat pontegyenlősége esetén az alábbiak szerint rangsorolják a válogatottakat: 1. gólkülönbség, 2. szerzett gólok száma, 3. egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok, 4. egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, 5. egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma, 6. fair play pontrendszer (sárga lap: –1 pont, két sárga után piros: –3, közvetlen piros: –4, sárga után közvetlen piros: –5), 7. sorsolás

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik