Otigba: Féltem, hogy az emberek ellenségesek lesznek velem

Vágólapra másolva!
2018.03.10. 10:19
null
Otigba az U-válogatottban már pályára lépett, most a felnőttek között is lehetőséget kaphat (Fotó: MTI, archív)
Magyar válogatott lehet Otigba Kenneth. A Ferencváros 25 éves középhátvédjét is meghívta Georges Leekens szövetségi kapitány a 37 tagú keretébe a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési mérkőzésre. A korábban az U-válogatottban többször szereplő Otigba a Nemzeti Sportnak is beszélt a meghívóról.

 

Korábban, Dárdai Pál irányítása alatt visszautasította a lehetőséget, mert édesapja miatt Nigéria színeiben szerepelt volna, most mégis örömmel elfogadta a kapitány meghívóját.

„Mielőtt a Ferencvároshoz kerültem, sokan féltettek, hogy rengeteg kritikát kapok, az emberek ellenségesek lesznek velem, kikezdenek a korábbi döntésem miatt, de éppen az ellenkezője történt – mondta a Nemzeti Sportnak Otigba Kenneth, akinek édesapja nigériai, édesanyja magyar. – Mindenki tárt karokkal várt, a csapattársak, az edzők, a vezetők és a szurkolók is szívélyesen fogadtak. Ahogyan bántak velem, az a kedvesség, amit kaptam, meglepett, pláne az előzmények tükrében, és ez hatalmas szerepet játszott a döntésemben. Georges Leekens néhány nappal ezelőtt felhívott, én pedig örömmel mondtam igent. Rendkívül boldog vagyok, óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem. Édesanyám majdnem sírva fakadt, amikor megtudta, mindig is bízott benne, hogy magyar válogatott leszek. Hogy esetleg kapok majd hideget-meleget a döntésem miatt? Előfordulhat, de úgy nőttem fel, hogy sok mindennel meg kellett küzdenem, megedződtem az évek során. Aki jobban megismer, az talán elfogad, megért, ám nem befolyásol, ha valakinek más a véleménye. Élem az életem, igyekszem jó ember lenni.”

A hátvédnek nem újdonság válogatottban szerepelni, egészen az U21-ig oszlopos tagja volt a korosztályos együtteseknek, igaz, az utánpótlás teljesen más szint, mint a felnőttválogatott. A közeg nem lesz teljesen idegen, mivel a bő keretben összesen hat ferencvárosi futballista kapott helyet: a középhátvéd mellett Dibusz Dénes, Botka Endre, Lovrencsics Gergő, Böde Dániel és Varga Roland.

„Jó, hogy lesznek ferencvárosi csapattársak a válogatottnál, ez sohasem hátrány, de gondolom, más lesz a légkör – tette hozzá a Heerenveen és a Kasimpasa korábbi labdarúgója, aki arról is beszélt lapunknak, milyen benyomást tett rá Georges Leekens. – Nagyon pozitív volt, ráadásul az anyanyelvén tudtunk beszélni, mert nem sokban tér el a hollandtól. Elmondta, látja bennem a lehetőséget, azonban rajtam múlik, mit kezdek az esélyemmel. Tisztában vagyok vele, hogy senkinek sincs garantált helye, ám ez korábban is így volt minden csapatomnál. Megharcolok azért, hogy játszhassak.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÁRCIUSI, 37 FŐS BŐ KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lang Ádám (Nancy – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC), Vinícius (Videoton FC)
Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas FC), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Hidi Patrik (Real Oviedo – Spanyolország), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana FK – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Varga József (Videoton FC), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D.C. United – Egyesült Államok), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (DVTK), Varga Roland (Ferencváros)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Március 23. (péntek), 19.00: MAGYARORSZÁG–Kazahsztán (Budapest, Groupama Aréna)
Március 27. (kedd), 20.00: MAGYARORSZÁG–Skócia (Budapest, Groupama Aréna)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik