NS: Sallait megviselte a két válogatott pofon – vasárnap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 23:33
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

• Sallai Roland részese volt az andorrai és a luxemburgi kínos vereségnek is. A ciprusi APOEL légiósa nem tagadja, mindkét kudarc alaposan megviselte, de ha már súlyoznia kellene, akkor nyilván a vb-selejtezőben elszenvedett csatavesztést érzi fájdalmasabbnak. A támadó azt mondja, túlságosan sok párharcot vesztettek el ahhoz Luxembourgban, hogy jó eredményt érhessenek el. Ennek ellenére derűlátóan tekint a jövőbe, ami 20 évesen aligha meglepő. Hogy mire számít Costa Rica ellen, miként érzi magát külföldi klubcsapatában, kiderül interjúnkból.
• Sallai Roland részese volt az andorrai és a luxemburgi kínos vereségnek is.
A ciprusi APOEL légiósa nem tagadja, mindkét kudarc alaposan megviselte, de ha már súlyoznia kellene, akkor nyilván a vb-selejtezőben elszenvedett csatavesztést érzi fájdalmasabbnak. A támadó azt mondja, túlságosan sok párharcot vesztettek el ahhoz Luxembourgban, hogy jó eredményt érhessenek el. Ennek ellenére derűlátóan tekint a jövőbe, ami 20 évesen aligha meglepő. Hogy mire számít Costa Rica ellen, miként érzi magát külföldi klubcsapatában, kiderül interjúnkból.

• Hatvanegy évvel ezelőtt az Aranycsapat vendégszereplésével avatták fel az első számú moszkvai stadiont. Az aréna akkor Lenin nevét viselte, a kommunista vezér szobra a mai napig ott áll a létesítménynél. A név azonban megváltozott, miként a Luzsnyiki maga is. Több mint százmilliárd forintnak megfelelő rubelért építették át a jövő évi vb-re, a nyitó meccsre ez alkalommal is az aktuális vb-ezüstérmest hívták meg. Hogy milyen magyar kötődései vannak a stadionnak, megtudhatják cikkünkből.

• Kondás Elemér már az előtt sorra látogatta az NB II-es csapatokat, hogy végérvényesen megállapodott a Kisvárda vezetőségével. Sok városban emiatt benne látták a helyi csapat leendő szakvezetőjét, ezek a találgatások azonban természetesen tévesnek bizonyultak. A Loki korábbi vezetőedzője remekül érzi magát új állomáshelyén, de nagyon reméli, hogy a következő szezontól újra az élvonalban dolgozhat – természetesen a Kisvárda trénereként.

• Van csapat, ahol kijelölik a csapatkapitányt, és van, ahol választják. Általában rutinos futballista kezére kerülhet fel a karszalag, de ez sem törvényszerű. Sőt, Szerbiában kifejezetten előnyben részesítik az ifjú tehetségeket, ezzel is igyekeznek rájuk irányítani a figyelmet. Hogy miként élte meg a „cséká” szerepkörét Fazekas László és Sándor Tamás, s milyen szempontok szerint választatott ki a csapatkapitány Csank János együtteseinél, kiderül összeállításunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik