Mint azt már megszokhatták, most is az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról érkező hírek, eredmények, érdekességek uralják lapunkat, s természetesen a helyszínről tudósító kollégáink ezúttal is jelentkeztek.

Az orosz fővárosban állomásozó Szeli Mátyás dobbal, síppal és szaxofonnal ünnepelő szenegáli szurkolók között igyekezett választ adni csapatuk nagy visszhangot kiváltó győzelmére. Később érdekes interjút készített Alekszej Borovval, az InStat elemző cég marketingigazgatójával, aki elárulta, ők a futballpályák szemei: mindent látnak, és ugyanolyan alapossággal elemzik a Ferencváros, mint például a Manchester City találkozóit.

Miután minden visszhangot begyűjtött az angolok Tunézia elleni győzelméről, Csillag Péter – hogy ismét bizonyítsa bátorságát – vonatra szállt, hogy maga mögött hagyja Volgográdot, és Szamarában folytassa Oroszország bebarangolását. Késő estére járt már, amikor az Anapa és Krasznojarszk között közlekedő belföldi vasúti járat büfékocsijában meglehetősen különös beszélgetés fültanúja volt. Adam és David, valamint Szvetlana történetét olvashatják tőle.

Miután Ilku Miklós a lelátóról nézte végig az Oroszország–Egyiptom csoportmérkőzést, igyekezett az öltözőből kifelé sétáló orosz labdarúgókat kifaggatni a sikeres szereplés titkáról. Titokról persze szó sincs, a házigazdánál váltig állítják, erőnlétileg és mentálisan is rendben vannak, így nem csoda, hogy történelmi sikert arattak. A szurkolók hajnalig ünnepelték az övéiket, énekszótól és autók dudájától volt hangos a város.

Ezek mellett Pietsch Tibor interjút készített Marco Rossival, labdarúgó-válogatottunk új szövetségi kapitányával, aki többek között azt mondta, hogy most kapitányként adhat vissza valamit abból, amit Magyarországtól kapott, s ezért mindent megtesz. A beszélgetésből az is kiderült, az olasz szakember hisz abban, hogy visszahozható az a hangulat, amely a két évvel ezelőtti Eb előtt és alatt vette körül a magyar labdarúgást.