NS Panaszláda: miért nincsenek vidéken felnőttválogatott mérkőzések?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 10:25
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet... Ezúttal annak jártunk utána, hogy miért nincsenek vidéken felnőttválogatott mérkőzések?

Korábban a Magyar Labdarúgó-szövetség többször vidékre vitte a válogatottat, legutóbb, 2015. június 5-én Debrecenben lépett pályára a felnőttcsapat Litvánia ellen (4–0, Szélesi Zoltánnak labdarúgóként ez volt az utolsó meccse a válogatottban). Nemrég szóba került, a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzést Szombathelyen, az új Haladás-stadionban játsszák, de a helyszín ismét a Groupama Aréna volt. Miért nincsenek 2015 óta felnőttválogatott meccsek vidéken? Felvetésünket eljuttattuk az MLSZ-hez, Sipos Jenő szóvivő válaszolt:Sipos Jenő szóvivő válaszolt:

„A felnőttválogatott mérkőzéseinek megrendezésére az UEFA szigorú előírásai szerint is alkalmas stadion jelenleg a Groupama Aréna és a debreceni Nagyerdei Stadion. A szövetség megállapodást kötött az előbbi létesítmény üzemeltetőivel, hogy 2017-ben is ott rendezzük a találkozókat. Ez a szerződés a magyarázata annak, hogy a válogatott az utóbbi időszakban itt fogadta az ellenfeleit.”

„A szurkolók szempontjából az is fontos, hogy az ország középső részén található, jól megközelíthető a létesítmény. A legtöbb esetben telt ház előtt, kitűnő hangulatban léphetett pályára csapatunk, megesett, hogy hetekkel az adott mérkőzés előtt elkelt minden jegy. Ezzel együtt a vidéki helyszínekre is figyelmet fordít az MLSZ. Kiemelt korosztályos, illetve női válogatott mérkőzéseknek is otthont adhatnak a most épült vagy már korábban átadott vidéki stadionok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik