NS Panaszláda: csakugyan durvák a magyar játékosok?

Vágólapra másolva!
2017.09.06. 12:53
Aktuális, sőt kényes ügy, felvetés, vélemény, vita, azaz minden olyan téma, amely foglalkoztatja a sportért rajongókat, bekerül a Nemzeti Sport újonnan induló, nem napi rendszerességgel jelentkező rovatába. A válasz reményében mi minden kritikát, panaszt, észrevételt továbbítunk annak, akit illet... Ezúttal a Magyarország–Portugália világbajnoki selejtezőre tekintünk vissza, miután visszatérő téma volt, hogy a magyar válogatott a szokottnál talán keményebben vagy durvábban játszott.

Carlos Godinho, a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) korábbi sportigazgatója is kemény szavakkal illette a magyar csapatot a találkozó után. Godinho agresszívnek nevezte válogatottunkat, és úgy fogalmazott a Record lapjain: „Ezek a játékosok nem tisztelik a magyar labdarúgás fantasztikus múltját. Albert Flórián vagy Puskás Ferenc rosszul lett volna, ha látja a vasárnap történteket.”Godinho agresszívnek nevezte válogatottunkat, és úgy fogalmazott a Record lapjain: „Ezek a játékosok nem tisztelik a magyar labdarúgás fantasztikus múltját. Albert Flórián vagy Puskás Ferenc rosszul lett volna, ha látja a vasárnap történteket.”

Az MLSZ a Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében reagált az FPF korábbi munkatársának szavaira, ezt változtatás nélkül közöljük.

„Mindenekelőtt fontos tisztázni, hogy a portugál sajtó által átvett poszt egy olyan személytől származik, aki már nem áll a Portugál Labdarúgó-szövetség alkalmazásában, így semmiképp sem tekinthető hivatalos álláspontnak – áll az MLSZ közleményében. – Ugyanakkor Bernd Storck szövetségi kapitány is elmondta, szó sem volt Priskin részéről szándékosságról, amit egyébként maga a válogatott csatára is megerősített a közösségi médiában, ahol azt is leírta – közvetlenül Pepének címezve sorait –, hogy borzasztóan sajnálja a történteket.”

„Fontos hangsúlyozni, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak 11 év után ez az első piros lapja. Bernd Storck eddig 22 mérkőzésen irányította a magyar nemzeti csapatot, és ezen időszakban ez volt az első alkalom, hogy a csapat emberhátrányba került. A magyar és a portugál szövetség egyébként kitűnő viszonyt ápol egymással, melyet kölcsönös tisztelet jellemez, de ugyanez elmondható a két nemzeti csapat játékosairól is, ami vasárnap este, a lefújást követő pillanatokban is egyértelműen látszott.”

VB-SELEJTEZŐK
EURÓPA
B-CSOPORT
, 8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0)
Budapest,
Üllői út, Groupama Aréna, 22 000 néző. Vezette: Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut – Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.) – Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Eppel (Böde, 61.), Dzsudzsák – Priskin. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
PORTUGÁLIA: Rui Patricio – Cédric Soares, Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrao (Eliseu, 28.) – Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, Joao Mário, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, André Silva (Quaresma, 85.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: André Silva (48.)
Kiállítva: Priskin (30.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, KÉPEK, VIDEÓK ITT!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 8 8 18– 3 +15 24
2. Portugália 8 7 1 28– 4 +24 21
3. MAGYARORSZÁG 8 3 1 4 11– 9 +2 10
4. Feröer 8 2 2 4 4–15 –11 8
5. Andorra 8 1 1 6 2–17 –15 4
6. Lettország 8 1 7 3–18 –15 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik