NS Hosszabbítás: így épül az új Puskás Ferenc Stadion

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.20. 21:01
null
Így halad a Puskás-stadion építése (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Kíváncsi rá, hogyan épül az új Puskás Ferenc Stadion? Hol tart az építkezés, amelyen 16 toronydaru üzemel, köztük a földkerekség nyolc legnagyobb darujának egyike? Gondolta volna, hogy az 52 méter magas létesítményhez 10 ezer tonnányi acélszerkezetet használnak fel, amennyi két Erzsébet-hídhoz elegendő lenne?

Ha érdekli a 2019 végére elkészülő szuperstadion építése, mindent megtudhat a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletéből, fotóriporterünk, Szabó Miklós optikáján és főmunkatársunk, Pietsch Tibor mondatain keresztül.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy...

... hetvenéves a vízilabdasport egyik legnagyobb egyénisége, aki nem csupán fizikai értelemben magaslik ki bármilyen társaságból. Kerek évfordulók, örökbecsű aforizmák, sohasem hallott történetek Szívós Istvántól. Ballai Attila interjúja.

...elit-világbajnokságról álmodott, amelyre végül nem játékosként, hanem csapatvezetőként jutott ki. Az ötszörös bajnok jégkorongozóból jogászdoktorrá váló Leleszi Zoltán könnyezve emlékezik Szapporóra. Szűcs András múltidézője.

...sorozatunkban az elmúlt évszázad legjobb világbajnoki mérkőzésével folytatjuk a labdarúgó vb-k legemlékezetesebb meccseinek felidézését. Sinkovics Gábor összeállítása.

...ötvenötödik születésnapját ünnepli a magyar futball utolsó 10-ese, de egyáltalán nem érzi magát ötvenötnek. Détári Lajossal az elszaladt időről, a grund erejéről, a feje fölött meghozott döntésekről is beszélgetett Pietsch Tibor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik